Nazaj

Dekleta tretja, fantje četrti na svetovnem mladinskem festivalu v košarki 3x3

31
avg.
2020
  • Košarka 3x3

Ljubljana – Hkrati s svetovnim mladinskim festivalom v košarki 3x3 je v Debrecenu potekal tudi prvi izmed treh klubskih članskih turnirjev svetovne serije. Državni prvaki iz Pirana so nastope končali v četrtfinalu, kjer so jih izločili kasnejši zmagovalci, zasedba Limana.

Na svetovnem mladinskem festivalu košarke 3x3 se je predstavilo po osem ekip v dekliški in fantovski kategoriji. Sodelujoče ekipe so najprej nastopile v skupinskem delu, kjer so se po enokrožnem sistemu pomerile vsaka z vsako. Slovenski reprezentanci deklet in fantov do 18 let sta prikazali zelo dobre igre in se uvrstili v polfinale, kjer so dekleta morala priznati premoč Estonkam, fantje pa srbski reprezentanci do 20 let. V boju za tretje mesto so Slovenke nato s 15:10 ugnale Čehinje, Slovenci pa so s 16:21 izgubili z Izraelom.

Dekliško reprezentanco so sestavljali Špela Berus, Anja Dragar, Katja Sever (vse  ŽKD Ježica) in Zala Šrot (ŽKK Slovenske Konjice), v fantovski zasedbi pa so Žiga Ferjančič (Ježica), Nace Frelih, Tilen Jugovic (oba LTH Castings Škofja Loka) in Edin Husičić (Zagorje). Trener obeh reprezentanc in vodja poti je Matic Vidic.

Matic Vidic, selektor reprezentanc v košarki 3x3:
''Fantje in dekleta so se v močni konkurenci odlično odrezali. Dekleta so na koncu osvojila odlično tretje mesto in s tem dokazala, da se v ženski mladinski košarki dela zelo dobro in hkrati pokazala tudi velik potencial v košarki 3x3. Fantje so se pomerili s tremi starejšimi reprezentancami, a so se tudi z njimi odlično kosali. Upam, da se bodo v športu stvari sedaj počasi postavili v ustaljene tirnice in se bomo lahko v miru ter kvalitetno pripravljali na olimpijsko leto.''
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se