Nazaj

FIBA odpovedala svetovno prvenstvo do 18 let v košarki 3x3

11
avg.
2020
  • Košarka 3x3

Ljubljana – Madžarski Debrecen bi med 26. in 30. avgustom moral gostiti svetovno prvenstvo do 18 let v košarki 3x3. A ga je FIBA zaradi najnovejšega razvoja epidemije koronavirusa ter razširitvijo ukrepov, ki jih napovedujejo in sprejemajo številne države, bila primorana odpovedati. Večina ekip se je namreč soočila s težavo glede samega prihoda na prizorišče. Na prvenstvu bi sicer v fantovski kategoriji nastopila tudi slovenska reprezentanca.

FIBA je tako prestavila oziroma odpovedala vse reprezentančne aktivnosti v košarki 3x3, ki so bile načrtovane za letošnje poletje. Prva reprezentančna aktivnost naj bi tako maja prihodnje leto bil kvalifikacijski olimpijski turnir. Od 26. do 30. maja 2021 bo olimpijsko vozovnico v Gradcu lovila tudi slovenska članska izbrana vrsta.

KVALIFIKACIJSKI OLIMPIJSKI TURNIR V KOŠARKI 3x3 BO MAJA 2021 GOSTILA AVSTRIJA

Zaenkrat pa v Fibinem koledarju še vedno ostajajo trije klubski članski turnirji svetovne serije. Vsi trije naj bi se igrali v Debrecenu, in sicer prvi 29. in 30. avgusta, drugi 1. in 2. septembra ter tretji 4. in 5. septembra. Na vseh treh bo slovenske barve branila zasedba Pirana.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se