Nazaj

Grosuplje na čelu s Tinkaro Zoran suvereno premagalo Maribor

20
feb.
2021
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – V dvoboju Grosuplja z zadnjeuvrščeno ekipo 1.SKL za ženske, Mariborom, so bile domačinke favoritinje, to pa so z gladko zmago tudi upravičile.

1. SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA
8. kolo
Sobota, 20. februar


GROSUPLJE : MARIBOR 73:53 (16:5, 22:22, 21:13, 14:13)
CELOTNA STATISTIKA
V popoldanski tekmi 8. kola drugega dela tekmovanja v 1.SKL za ženske so igralke Grosuplja doma pričakale gostujočo ekipo iz Maribora. Grosupeljčanke so, v luči boja za 4. mesto na prvenstveni lestvici, pred tekmo veljale za favoritinje, z zmago pa so se po številu zmag trenutno izenačile s Tosamo Ledito, ki sedaj zaseda mesto, ki vodi v polfinale državnega prvenstva. Domača ekipa je tekmo začela veliko bolje od Štajerk in z igro v prvi četrtni pokazala, da današnje zmage ne misli prepustiti gostjam. Mariborčanke so bile napadalno veliko bolj uspešne v drugi četrtini, v kateri sta bili zato ekipi rezultatsko popolnoma izenačeni. Igralkam Grosuplja je nato v tretji četrtini skupno razliko uspelo povečati na koncu te četrtine na 19 točk, s tem pa je bila tekma praktično odločena. Igralkam Maribora je uspelo odigrati dokaj izenačeno zadnjo četrtino, a to ni bilo dovolj za kaj drugega kot ponoven poraz. Mariborčankam se je v letošnji sezoni že kar nekajkrat zgodilo, da so sposobne odigrati dve izenačeni četrtini tekme, žal pa to ni dovolj za več zmag v letošnjem prvenstvu. Domačinke so bile veliko boljše v skoku (49/34), zadele so štiri mete za tri točke več in 12 prostih metov več, to pa so poglavitni razlogi za njihovo zasluženo zmago.
Pri ekipi Grosuplja sta bili najboljši strelki Tinkara Zoran, ki je dosegla 19 točk in Lea Mehle, ki jih je dodala 18. Mariborčanke so največje število točk dobile od Merise Dautović, ki je bila z 18 prva strelka gostujoče ekipa, Natalija Hočevar jih je prispevala 10. 
Obe ekipi bosta naslednjič aktivni 24. februarja, ko bosta odigrali zaostali tekmi 2. kola. Grosuplje bo takrat gostovalo v Slovenskih Konjicah, Maribor pa v Domžalah.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se