Nazaj

Mariborčanke v zaostali tekmi 1. kola drugega dela 1.SKL za ženske premagale Grosuplje

21
jan.
2021
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – V zaostali tekmi 1. kola drugega dela tekmovanja v 1.SKL za ženske so v Mariboru domačinke po napeti končnici premagale gostje iz Grosuplja V soboto, 23. januarja bosta odigrani dve tekmi 4. kola.

1. SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA
1. kolo
Četrtek, 21. januar


MARIBOR : GROSUPLJE 59:57 (13:14, 24:10, 11:19, 11:14)
CELOTNA STATISTIKA
V zaostali tekmi 1. kola drugega dela tekmovanja v 1.SKL so igralke Grosuplja potovale v štajersko prestolnico, v goste ekipi Maribora. Glede na to, da so gostje v prejšnjem tednu premagale direktne konkurentke, Tosamo Ledito, v boju za 4. mesto, je bila ta tekma zelo pomembna za njih, saj bi morale zmagati tudi v Mariboru in s tem držati pritisk na Tosamo Ledito, ter čakati na njen spodrsljaj, saj so pred tekmo v Mariboru Grosupeljčanke za 4. mestom (in s tem za polfinalom) zaostajale le za eno zmago. A se je gostovanje v Mariboru izkazalo za zelo zahtevno, na koncu celo prezahtevno. Tekma je bila v prvi četrtini izenačena, do prve oprijemljivejše prednosti pa so v drugi četrtini prve prišle igralke Maribora, ki so na polčas odšle s prednostjo 13 točk (37:24). Gostje so nato v drugem polčasu začele loviti zaostanek in kazalo jim je dobro, a je Grosupeljčankam na koncu zmanjkalo časa za popoln preobrat in vpisale so malce nepričakovan poraz, ki jim otežuje boj za 4. mesto v državnem prvenstvu. A na koncu tekme so imele gostje svojo priložnost vsaj za izenačenje in podaljšek, vendar je je Niki Kodelji nekaj sekund pred koncem, v zadnjem napadu Grosuplja, ob slabi podaji Ksenja Hribljan ukradla žogo in priložnost za zmago gostij ali vsaj za podaljšek je splavala po vodi. Skladno z zadnjo potezo tekme, so imele gostje 6 izgubljenih žog več od Mariborčank in v tako rezultatsko tesni tekmi je tudi ta razlika odločala o končnem zmagovalcu.
Pri domači ekipi je odlično tekmo odigrala slovenska reprezentantka Merisa Dautović, ki je 22 točkam dodala kar 17 skokov, Tina Tomšič pa je dodala 11 točk. Pri gostjah se je strelsko izkazala Nika Kodelja, ki je dosegla 22 točk, sledila ji je Eva Stefanoski, ki je prispevala 14 točk.
Mariborčanke bodo na parket naslednjič stopile 30. januarja, ko bodo v okviru 5. kola gostile Ježico, Grosupeljčanke pa bodo aktivne že čez slabih 48 ur, ko bodo v 4. kolu gostovale v Kranju.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se