Nazaj

Minute odmora z nekdanjimi reprezentanti in reprezentantkami

14
avg.
2020
  • Člani
  • Članice

Ljubljana – Letošnje poletje je na žalost minilo brez uradnih reprezentančnih aktivnosti. Igralci in igralke članske reprezentance so si tako lahko privoščili malce daljši zaslužen oddih, na Košarkarski zvezi Slovenije pa smo kljub temu poskrbeli, da je reprezentančni duh ostal prisoten med nami. V poletni rubriki Minuta odmora so nam nekateri nekdanji reprezentanti in reprezentantke zaupali številne zanimivosti iz svojih bogatih košarkarskih karier ter se spomnili nastopov v dresu z državnim grbom. Če ste jih na socialnih omrežjih Košarkarske zveze Slovenije spregledali, vam jih vse skupaj še enkrat ponujamo zbrane na enem mestu.

Ste vedeli, da je, kot prvi Slovenec dres Dallas Mavericksov nosil Samo Udrih, da je Goran Jagodnik hkrati igral nogomet in košarko ter, da je Boris Zrinski edini trener, ki je bil selektor moške in ženske članske reprezentance?

Kaj po koncu kariere počne Matjaž Smodiš, kaj je največja zmaga Sanija Bečirovića, zakaj je Primož Brezec specialist za doseganje prav posebnih košev in kako se na košarkarskem igrišču proti ženi Vesni znajde Marko Milić?

Žana Rojnik, ki jo bolj poznamo pod dekliškim priimkom Jereb, nam je opisala kakšni so občutki nastopiti na olimpijskih igrah, Rašo Nesterović je razkril kako je biti soigralec s članoma hiše slavnih lige NBA Kevinom Garnettom in Timom Duncanom, Boštjan Nachbar pa se je spomnil kako izgleda, ko na živec stopiš velikemu Karlu Maloneu.

Jure Zdovc je vlekel vzporednice med igralsko in trenersko kariero, v minuti odmora pa nikakor nista smeta manjkati reprezentantka in reprezentant z največ nastopi za slovensko izbrano vrsto, Maja Erkić in Jaka Lakovič. Zanimive anekdote s košarkarskih igrišč pa je za uvod delil prvi kapetan slovenske reprezentance Peter Vilfan.

Štirinajstim minutam odmora, ki jih predstavlja generalni sponzor Košarkarske zveze Slovenije, podjetje Telemach, lahko znova prisluhnete s klikom na posameznega sogovornika. In uživajte v poslušanju, zanimivih spominov res ni manjkalo.

PETER VILFAN


RAŠO NESTEROVIĆ


SANI BEČIROVIĆ


BORIS ZRINSKI


SAMO UDRIH


MAJA ERKIĆ


GORAN JAGODNIK


JURE ZDOVC


PRIMOŽ BREZEC


ŽANA ROJNIK


MARKO MILIČ


BOŠTJAN NACHBAR


MATJAŽ SMODIŠ


JAKA LAKOVIČ

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se