Nazaj

Po reprezentančnem premoru pri dekletih znova aktivne prvoligaške igralke, zmaga Cinkarne Celje

18
nov.
2020
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – Po končani zelo uspešni reprezentančni akciji slovenskih deklet, se ekipe v 1.SKL za ženske počasi vračajo v normalne tekmovalne, prvoligaške tirnice. V sredo zvečer sta se v Celju, v zaostali tekmi 7. kola, sestali ekipi Cinkarne Celje in Jasmina sport Ledite. V dvoboju, ki je bil izenačen le v prvi četrtini, so na koncu zelo prepričljivo slavile domačinke.
FOTO: ŽKK Cinkarna Celje

1. SKL ZA ŽENSKE
7. kolo
Sreda, 18. november


CINKARNA CELJE : JASMIN SPORT LEDITA 85:48 (21:17, 28:11, 15:9, 21:11)
CELOTNA STATISTIKA
Ekipi Cinkarne Celje in Jasmina sport Ledite sta se v zaostali tekmi 7. kola v 1.SKL za ženske pomerili v Celju. Igralke iz Celja zaradi reprezentančnega premora kar 15 dni niso igrale tekme v ligi, a se jim je ta premor poznal le v prvi četrtini, ko so se Domžalčanke zelo dobro upirale, na začetku pa celo vodile. Nato je sledil popoln mrk gostij in Celjanke so z delnim izidom 14:0 hitro povedle za 18 točk, od tega trenutka naprej pa se ekipa Jasmina sport Ledite ni več zmogla pobrati. Prednost je stalno naraščala, v drugem polčasu so aktualne državne prvakinje naredile še dva delna rezultata brez prejete točke (9:0 in 8:0), tako da dvoma o zmagovalcu hitro ni bilo več. Gostujoči ekipi je na žalost uspel prav neverjeten statističen podatek, saj so igralke Jasmina sport Ledite izgubile kar 34 žog! To je bil eden poglavitnih razlogov, da so Celjanke zmagale sedmič v tej sezoni, Domžalčanke pa četrtič izgubile.
Pri Cinkarni Celje je bila najboljša strelka srečanja Mojca Jelenc, ki je dosegla 16 točk, velja pa omeniti slovensko reprezentantko, Marušo Seničar, ki je dosegla 8 točk, 10 skokov, 4 podaje in kar 5 blokad! Pri gostjah je Urša Žibert dosegla 14 točk, Lejla Pamić pa 12.
Cinkarna Celje bo naslednjo tekmo odigrala 28. novembra, Celjanke boso gostovale v Grosuplju, isti dan pa bo Jasmin sport Ledita gostila Triglav. 

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se