Nazaj

Razlaga sprejetih ukrepov za področje športa

16
okt.
2020
  • Tekmovanja

Ljubljana - Košarkarska zveza Slovenije je v večernih urah prejela dopis z razlago sprejetih ukrepov za področje športa, ki ga je pripravilo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. V dopisu je zapisano, da se lahko izvajajo vsa športna tekmovanja in treningi športnih klubov za registrirane športnike.

Pri organizaciji tekmovanj in treningov je, tako kot prej, potrebno upoštevati priporočila NIJZ ter Covid-19 Protokol. V rdečih statističnih regijah se vsa tekmovanja izvajajo brez gledalcev. Dopis prav tako razlaga, da je dovoljeno prehajanje med statističnimi regijami.  V kolikor bi bilo potrebno dokazovati upravičenost prehoda med regijami, zadostuje dopis MIZŠ ter delegacija tekme s spletne strani Košarkarske zveze Slovenije. Tekmovanja v vseh starostnih kategorijah se tako nadaljujejo.

RAZLAGA SPREJETIH UKREPOV ZA PODROČJE ŠPORTA

Prav tako pa smo prejeli popravek okrožnice MIZŠ, ki je bil posredovan osnovnim šolam. Pomemben del za klube, društva, se nahaja na koncu, kjer je zapisano, da:


Upamo, da bo omenjeni dokument pripomogel k temu, da šole ne bodo samovoljno zapirale športnih objektov za vadbo registriranih športnikov.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se