Nazaj

Teja Oblak še naprej v dresu USK Prage

14
avg.
2020
  • Članice

Ljubljana – Večina slovenskih reprezentantk se že pospešeno pripravlja na novo tekmovalno sezono. Kar nekaj tistih, ki se bodo kmalu podale v klubske sredine na tuje vadi na treningih pod strokovnim vodstvom trenerjev Košarkarske zveze Slovenije. Ena izmed njih je tudi Teja Oblak, ki bo še naprej nosila dres evroligaške USK Prage.

Devetindvajsetletna in 172 cm visoka Oblakova se je v Prago preselila junija leta 2018. V dveh sezonah je navdušila vodstvo kluba in navijače ter postala pomemben kamenček v mozaiku ekipe, ki tudi na evropskem prizorišču dosega vse vidnejše rezultate. Tako je podaljšanje medsebojnega sodelovanja za novi dve sezoni logično nadaljevanje uspešne zgodbe.

V pretekli sezoni je Škofjeločanka za Prago zaigrala na 26 tekmah, in sicer 12 v državnem prvenstvu in 14 v Evroligi. V povprečju je na parketu prebila slabih 22 minut in pol ter dosegala po osem točk, ter dobra dva skoka in štiri podaje.

Pred selitvijo na Češko je Oblakova igrala na Madžarskem, Slovaškem in Poljskem, v Sloveniji pa je nosila dres škofjeloške Odeje, Kranjske Gore in Celja. Za slovensko člansko reprezentanco je izvrstna organizatorka igre debitirala 15. avgusta 2009 in je trenutno na devetem mestu lestvice večnih nastopov. Zaigrala je na točno 40 uradnih tekmah.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se