Nazaj

V Mariboru se delijo zadnje točke DP v košarki 3x3

28
jul.
2020
  • Košarka 3x3

Ljubljana – Letošnja sezona državnega prvenstva v košarki 3x3 se bliža vrelišču. Do velikega finala, ki bo 8. avgusta na sporedu v Ljubljani, je pred ekipami le še sobotni kvalifikacijski turnir v Mariboru. Na Trgu Leona Štuklja bo delitev točk zelo pomembna, saj se za uvrstitev na finalni turnir štejejo najboljši štirje rezultati izmed petih kvalifikacijskih turnirjev. Ekipo lahko prijavite na spletni strani Košarkarske zveze Slovenije.

LESTVICE DP PO ŠTIRIH KVALIFIKACIJSKIH TURNIRJIH
LESTVICA REKREATIVCEV PO ŠTIRIH KVALIFIKACIJSKIH TURNIRJIH

Svojo ekipo lahko prijavite TUKAJ, kjer najdete tudi več informacij o tekmovanju. Tudi letos prvenstvo poteka v sedmih kategorijah, in sicer:

ČLANI - pravico nastopa imajo igralci, rojeni do vključno 31.12.2004,
ČLANICE - pravico nastopa imajo igralke, rojene do vključno 31.12.2004,
FANTJE U23 - pravico nastopa imajo igralci, rojeni od leta 1997 do vključno 2004,
FANTJE U17 - pravico nastopa imajo igralci, rojeni od leta 2003 do vključno 2006,
DEKLETA U17 - pravico nastopa imajo igralke, rojene leta 2003 in mlajše,
FANTJE U14 - pravico nastopa imajo igralci, rojeni od leta 2006 do vključno 2008,
REKREATIVCI - pravico nastopa imajo igralci, ki v tekmovalni sezoni 2019/20 niso imeli podeljene pravice nastopa v 1., 2. ali 3. ligi državnih prvenstev pod okriljem FIBA.

Turnir bo izpeljan v skladu z navodili in priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), zato se vse udeležence že vnaprej poziva, da striktno upoštevajo vsa navodila organizatorja.

Finalni turnir letošnjega državnega prvenstva v košarki 3x3 se bo odvijal v soboto, 8. avgusta na Slovenski cesti v Ljubljani. Na turnir se v kategoriji članov uvrsti 12 najboljših ekip na lestvici, v vseh preostalih kategorijah pa po štiri ekipe. Pri oblikovanju končnih lestvic, se posamezni ekipi upoštevajo štirje najboljši rezultati na kvalifikacijskih turnirjih (v primeru, da je ekipa nastopila na vseh petih kvalifikacijskih turnirjih, se ji najslabša uvrstitev briše).

VSE O 1. KVALIFIKACIJSKEM TURNIRJU V LJUBLJANI
VSE O 2. KVALIFIKACIJSKEM TURNIRJU V VELENJU
VSE O 3. KVALIFIKACIJSKEM TURNIRJU V NOVEM MESTU
VSE O 4. KVALIFIKACIJSKEM TURNIRJU V IDRIJI
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se