Nazaj

V derbiju 8. kola drugega dela 1.SKL za ženske zanesljive Kranjčanke

22
feb.
2021
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – V derbiju 8. kola drugega dela 1.SKL za ženske so v Kranju igralke Triglava še enkrat več zanesljivo odpravile gostje iz Ljubljane, ki so bile oslabljene zaradi odsotnosti njihove najboljše igralke, Sare Meden.

1. SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA
8. kolo
Ponedeljek, 22. februar


TRIGLAV : JEŽICA 72:51 (23:10, 19:17, 16:10, 14:14)
CELOTNA STATISTIKA
V ponedeljkovi tekmi 8. kola drugega dela tekmovanja v 1.SKL za ženske so v derbiju v Kranju domačinke pričakale ekipo Ježice. Ekipi, ki se borita za najvišja mesta v državnem prvenstvu sta imeli svoje cilje, težje pa jih je bilo doseči za Ljubljančanke, ki so se v tekmo podale brez njihove najboljše igralke, Sare Meden. V prvi četrtini so igralke Triglava takoj močno začele in is na koncu le te ustvarile zavidljivo prednost 13 točk. Druga četrtina je potekala v izenačeni igri, a se gostje rezultatsko Kranjčankam niso uspele približati. V tretji četrtini se je tekma dokončno odločila v korist domače ekipe, ki so v zadnjem delu tekme le strpno nadzorovale potek srečanja, ki so ga na koncu zanesljivo dobile. Ena glavnih razlik med ekipami je bilo število izgubljenih žog, kjer so jih Ježičanke izgubile devet več. Prav tako so Gorenjke na koš vrgle kar 18 žog več in zadele kar dvanajstkrat več, kar je bilo dovolj za zanesljivo zmago.
Pri ekipi Triglava sta točkovno prednjačili Manca Vrečar, ki je dosegla 13 točk in Ajda Burgar, ki ji je sledila z dvanajstimi. Pri Ljubljančankah je bila najbolj razpoložena Nikolina Delić, ki je dosegla 18 točk in 12 skokov, Ema Lapajne pa jih je dosegla 13.
Obe ekipi bosta naslednjič aktivni 27. februarja, ko bo Triglav gostoval v Ljubljani pri Aksonu Iliriji, Ježica pa bo isti dan gostila aktualne državne prvakinje iz Celja.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se