Nazaj

#mojtim pili formo, na voljo navijaški reprezentančni dresi

27
jun.
2022
  • Člani

Ljubljana – Moška članska košarkarska reprezentanca se je iz Trsta preselila nazaj v Ljubljano, kjer pili zadnje podrobnosti pred tekmama tretjega cikla kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2023. Na dvobojih proti Hrvaški in Švedski selektor Sekulić ne bo računal na Žan Mark Šiška. V četrtek v Stožicah že na voljo navijaški dresi, v katerih je #mojtim debitiral v Trstu.
Foto: KZS/alesfevzer.com


KVALIFIKACIJE ZA SVETOVNO PRVENSTVO 2023

5. kolo
Četrtek, 30. junij 2022, ob 20.15 uri
Ljubljana – Arena Stožice
SLOVENIJA : HRVAŠKA – prenos na Sportklubu

6. kolo
Nedelja, 3. julij 2022, ob 17. uri
Stockholm – Hovet Stockholm Arena
ŠVEDSKA : SLOVENIJA – prenos na Sportklubu


#mojtim se je iz Trsta preselil nazaj v Ljubljano, kjer pili zadnje podrobnosti pred tekmama tretjega cikla kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2023. Slovenci se bodo v četrtek, 30. junija ob 20.15 uri v razprodanih Stožicah pomerili s Hrvaško, nato pa v nedeljo, 3. julija za konec prvega dela kvalifikacij ob 17. uri gostovali še v Stockholmu. Obe tekmi si bo moč ogledati na Sportklubu, ki je pravice za prenose neposredno pri mednarodni košarkarski organizaciji FIBA zakupil do leta 2025.

Reprezentanci pa se ne bo pridružil Žan Mark Šiško. Slednji se je po koncu sezone in opravljenih vseh klubskih obveznosti šele konec tedna vrnil v Slovenijo. Po pogovoru s selektorjem Aleksandrom Sekulićem je padla skupna odločitev, da Šiško v prihajajočem tednu vendarle ne bo del #mojtim.

Aleksander Sekulić, selektor slovenske moške reprezentance:
''S strokovnim štabom smo na tekmi v Trstu videli kar nekaj dobrih, pa tudi slabih stvari. V obrambi smo naredili kar nekaj napak, ki jih moramo nujno odpraviti. Reprezentanci kot sta Hrvaška in Švedska namreč takšne napake z lahkoto kaznujeta. V dneh do tekme bomo pilili detajle v naši igri ter delali na malenkostih, ki jih moramo popraviti. Hkrati se bomo konkretneje posvetili igri hrvaške reprezentance. Najti moramo način, kako napadati njihovo obrambo, da bomo pri tem čim bolj uspešni ter postaviti taktiko igre v obrambi. Da predvsem ustrezno reagiramo na njihove individualne kvalitete. V nedeljo je padla tudi odločitev, da se reprezentanci v tem ciklu ne pridruži Žan Mark Šiško. Po klubskih obveznostih se je namreč šele v petek vrnil v Slovenijo in skupaj sva prišla do zaključka, da bo tokratno akcijo izpustil.''

SISTEM KVALIFIKACIJ ZA SVETOVNO PRVENSTVO 2023
SPLETNA STRAN KVALIFIKACIJ ZA SVETOVNO PRVENSTVO 2023

V Stožicah že na voljo navijaški dresi #mojtim, nato tudi preko spleta
Tik pred zaključkom koledarskega leta 2021 je Košarkarska zveza Slovenije sklenila dolgoročno sodelovanje s priznanima proizvajalcema športne opreme Nike in Jordan Brand. V opremi novega partnerja športne opreme sta se ženska in moška članska reprezentanca že predstavili, #mojtim pa je na petkovi tekmi v Trstu debitiral v povsem novem dresu, ki so ga posebej za slovensko reprezentanco oblikovali pri Jordan Brandu. S tem je slovenska izbrana vrsta ob francoski in hrvaški postala šele tretja reprezentanca v Evropi, ki nosi drese s priljubljenim logotipom ''Jumpman'' na prsih.

Hkrati s tekmovalnimi dresi, je v Slovenijo prispela tudi prva pošiljka navijaških dresov enakega dizajna, ki so po odločitvi opremljevalca edini na voljo za prodajo. Na Košarkarski zvezi Slovenije smo ob menjavi opremljevalca naročili maksimalno možno količino navijaških dresov, ki jo je opremljevalec lahko fizično izdelal, dobava le teh pa bo zaradi obsežne količine naročila prispela v več sklopih do konca meseca avgusta (prva pošiljka sredi julija, druga začetek avgusta in tretja konec avgusta 2022). Nato bo naslednja pošiljka v Sloveniji konec leta 2022. Tako verjamemo, da bodo do konca koledarskega leta do svojega primerka prišli vsi navijači, ki bi si tega želeli. Ker bodo slovenski košarkarji nadaljevali z igranjem v trenutnem dizajnu navijaških dresov tudi v letu 2023, se bo Košarkarska zveza Slovenije pri opremljevalcu, kljub izzivom na svetovnem trgu dobav različnih materialov, trudila zagotavljati ustrezne količine tudi skozi zimsko ter pomladno obdobje.

Ekskluzivna prodaja navijaških dresov #mojtim se bo začela na četrtkovi tekmi med Slovenijo in Hrvaško v Stožicah. Na voljo bo približno 600 dresov bele barve, temni dresi bodo na voljo od konca julija naprej. Po ceni 100 evrov bo dres možno kupiti na stojnicah Stadionshopa, uradne navijaške trgovine Košarkarske zveze Slovenije. Spletna prodaja na stadionshop.com se bo začela v dneh po tekmi med Slovenijo in Hrvaško ter se bo nato nadaljevala tudi ob prihodu naslednjega sklopa navijaških dresov v sredini julija.

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se