Nazaj

#mojtim prispel na Japonsko

17
jul.
2021
  • Člani

Fukui – Slovenska moška olimpijska košarkarska reprezentanca je v sobotnih popoldanskih urah prispela v japonski Fukui, kjer bo izvedla še zadnji del priprav za zgodovinski nastop na olimpijskih igrah. Izbranci selektorja Aleksandra Sekulića se bodo v olimpijsko vas v Tokio odpravili v sredo.

#mojtim se je na dolgo pot na Japonsko odpravil že v četrtkovih večernih urah. Po prespani noči v Benetkah je v petek zjutraj sledil polet v Amsterdam ter nato v Osako. Reprezentanti so na Japonsko prileteli v soboto nekaj minut čez deveto uro po lokalnem času in po formalnostih na letališču, vse obveznosti so trajale slabe tri ure, so se z avtobusom odpravili v 233 kilometrov oddaljeni Fukui.

Sama pot je potekala brez zapletov, odlično vzdušje v reprezentanci pa je bilo vidno na vsakem koraku, saj so si košarkarji tudi z dobro voljo krajšali ure preživete na letališčih ter letalu. Prek elektronskega sporočila je reprezentanci dobrodošlico na Japonskem ter veliko športnega uspeha zaželela tudi veleposlanica Republike Slovenije v Tokiu, dr. Ana Polak Petrič.

Fukui bo japonski dom košarkarski reprezentanci vse do srede, ko se bo #mojtim odpravil v olimpijsko vas. Uvodni treningi bodo namenjeni privajanju na bivanje na Japonskem, izbranci selektorja Aleksandra Sekulića pa se bodo v dvorano prvič podali že v sobotnih večernih urah.

Gregor Hrovat, slovenski reprezentant:
"Sigurno je bila pot na Japonsko naporna, saj smo v zraku in na letališčih preživeli kar nekaj ur. Sedaj smo končno prispeli v pripravljalni tabor v Fukui in vemo kaj je tukaj naša naloga. Upam, da se čim prej sestavimo, navadimo na časovno razliko in, da pričnemo z delom. Čas je še za zadnje popravke naše igre v obrambi ter napadu in verjamem, da bomo v Tokio prišli dobro pripravljeni."

Slovenija bo na svojih prvih olimpijskih igrah igrala v skupini C skupaj z Argentino, Japonsko in Španijo. Moški košarkarski turnir se bo v Tokiu začel 25. julija, dva dni po slovesnem odprtju iger in bo potekal do 7. avgusta. #mojtim bo 26. julija ob 6.40 po slovenskem času igral proti Argentini, 29. julija ob isti uri proti Japonski in 1. avgusta ob 10.20 uri še proti Španiji.

V skupini A bodo igrali Iran, ZDA, Francija in Češka, v skupini B pa Avstralija, Nigerija, Nemčija in Italija. V četrtfinale se bosta uvrstili najboljši dve reprezentanci vsake skupine ter dve najboljši tretjeuvrščeni ekipi. Po odigranem skupinskem delu, ki bo potekal med 25. julijem in 1. avgustom, bodo štiri četrtfinalne tekme na sporedu v torek, 3. avgusta. Pari četrtfinala bodo določeni z žrebom, ki bo izveden po vseh odigranih tekmah skupinskega dela. Polfinale sledi v četrtek, 5. avgusta, tekmi za tretje mesto in finale pa v soboto, 7. avgusta.

SPLETNA STRAN OLIMPIJSKEGA TURNIRJA V TOKIU
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se