Nazaj

#mojtim s pripravami na EuroBasket začne 25. julija

04
jul.
2022
  • Člani

Ljubljana – Slovenska moška članska reprezentanca je v nedeljo v Stockholmu uspešno zaključila s prvim delom kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2023. Košarkarje in štab reprezentance v naslednjih tednih čaka nekaj počitka, a bodo znova kmalu zavihali rokave. S pripravami za pestro košarkarsko poletje bodo začeli že 25. julija, odigrali pa bodo šest pripravljalnih tekem.

#mojtim je s pravkar končanim tretjim kvalifikacijskim ciklom za svetovno prvenstvo opravil le slabo tretjino aktivnosti v letošnjem pestrem košarkarskem poletju. Vrhunec sledi septembra, ko bodo Slovenci na evropskem prvenstvu v Nemčiji branili naslov prvakov iz Carigrada, le nekaj dni pred začetkom EuroBasketa pa bodo odigrali tudi uvodni tekmi drugega dela kvalifikacij za SP.

Aleksander Sekulić, selektor slovenske moške reprezentance:
''Mislim, da smo ta kvalifikacijska okna odigrali sorazmerno uspešno. Sorazmerno zato, saj smo februarja izgubili dve tekmi s Finsko, kar je po mojem mnenju za nas bilo nekoliko nepričakovano. Na koncu smo z zmagama nad Hrvaško in Švedsko potrdili napredovanje v drugi del kvalifikacij in si izborili dokaj dobro izhodišče za nadaljevanje kvalifikacij ter samo uvrstitev na svetovno prvenstvo. Veseli me odličen odziv in pripravljenost vseh igralcev, tudi tistih, ki jih tokrat ni bilo zraven. Če nam bo zdravje služilo verjamem, da se lahko zberemo v karseda popolni zasedbi in lahko se veselimo pestrega reprezentančnega poletja. Igralci so dobili tri tedne prosto, da se spočijejo in si naberejo novih moči. V dvorani se znova zberemo 25. julija.''

Slovenci bodo s pripravami začeli 25. julija, v polni zasedbi pa naj bi vadili predvidoma okoli 8. do 10. avgusta dalje, ko se bo reprezentanci lahko priključil tudi Luka Dončić. Pripravljali se bodo v Kranjski Gori, Laškem, Celju, Ljubljani in Carigradu.

Predvidoma bodo odigrali šest pripravljalnih tekem. Prvi dve jih čakata že 4. in 6. avgusta, ko se bodo v Celju pomerili z Nizozemsko in Črno goro. Na turnirju v Carigradu se bodo 12. in 13. avgusta pomerili s Turčijo in Ukrajino, 17. avgusta pa bo, v ponoviti finala evropskega prvenstva iz leta 2017, v Stožicah na Telemachovem spektaklu gostovala Srbija. Zadnjo pripravljalno tekmo bodo v Celju odigrali 20. avgusta, ko jim bo na drugi strani igrišča stala Hrvaška.

PREDVIDENE PRIPRAVLJALNE TEKME #MOJTIM

Četrtek, 4. avgust 2022, Celje
SLOVENIJA : NIZOZEMSKA

Sobota, 6. avgust 2022, Celje
SLOVENIJA : ČRNA GORA

Petek, 12. avgust 2022, Carigrad
TURČIJA : SLOVENIJA

Sobota, 13. avgust 2022, Carigrad
SLOVENIJA : UKRAJINA

Sreda, 17. avgust 2022, Ljubljana
SLOVENIJA : SRBIJA

Sobota, 20. avgust 2022, Celje
SLOVENIJA : HRVAŠKA


Še pred EuroBasketom prvi tekmi drugega dela kvalifikacij za SP 2023
Pred začetkom letošnjega EuroBasketa reprezentance čakata še prvi dve tekmi drugega dela kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2023, kamor se je uvrstilo 24 reprezentanc.  Slovenska skupina C (Finska, Slovenija in Švedska) se je združila s skupino D (Nemčija, Izrael in Estonija). Vsi rezultati tekem iz prvega dela se prenašajo, vsaka reprezentanca pa bo tudi v drugem delu odigrala šest tekem, po tri na domačem igrišču in tri v gosteh. Drugi del bo na sporedu 25. in 28. avgusta 2022, 10. in 13. novembra 2022 ter 24. in 27. februarja 2023. Na svetovno prvenstvo se iz evropskega dela kvalifikacij uvrsti 12 reprezentanc - prvo-, drugo- in tretjeuvrščena ekipa iz vsake od štirih skupin drugega dela kvalifikacij (I, J, K in L).

RAZPORED TEKEM  V SKUPINI J:

VRSTNI RED:
FINSKA 5 ZMAG / 1 PORAZ
NEMČIJA 5 ZMAG / 1 PORAZ
SLOVENIJA 4 ZMAGE / 2 PORAZA
IZRAEL 3 ZMAGE / 3 PORAZI
ŠVEDSKA 2 ZMAGI / 4 PORAZI
ESTONIJA 2 ZMAGI / 4 PORAZI


1. kolo, četrtek, 25. avgust 2022
FINSKA : IZRAEL
SLOVENIJA : ESTONIJA
ŠVEDSKA : NEMČIJA

2. kolo, nedelja, 28. avgust 2022
ESTONIJA: FINSKA
NEMČIJA : SLOVENIJA
IZRAEL : ŠVEDSKA

3. kolo, četrtek, 10. november 2022
NEMČIJA : FINSKA
IZRAEL : SLOVENIJA
ESTONIJA : ŠVEDSKA

4. kolo, nedelja, 13. november 2022
FINSKA : ESTONIJA
SLOVENIJA : NEMČIJA
ŠVEDSKA : IZRAEL

5. kolo, petek, 24. februar 2023
IZRAEL : FINSKA
ESTONIJA : SLOVENIJA
NEMČIJA : ŠVEDSKA

6. kolo, ponedeljek, 27. februar 2023
FINSKA : NEMČIJA
SLOVENIJA : IZRAEL
ŠVEDSKA : ESTONIJA

SPLETNA STRAN KVALIFIKACIJ ZA SVETOVNO PRVENSTVO 2023

#mojtim na EuroBasketu 2022 najprej proti Litvi
Evropsko prvenstvo bo na sporedu med 1. in 18. septembrom. V Kölnu v Nemčiji se bodo varovanci selektorja Aleksandra Sekulića najprej v okviru skupine B pomerili z Litvo, in sicer 1. septembra 2022, ob 17.15 uri.

Po dnevu premora v dvorani Lanxess, ki sprejme 19.000 gledalcev, sledi 3. septembra obračun proti Madžarski (20.30), dan kasneje, torej v nedeljo, 4. septembra, pa še dvoboj proti Bosni in Hercegovini (17.45). Sledi nov dan premora, za konec skupinskega dela pa sledita še dvoboja z gostitelji Nemci (6. september, 20.30) in Francozi (7. september, 17.15).

RAZPORED TEKEM SKUPINSKEGA DELA #MOJTIM NA EUROBASKETU:

1. kolo, četrtek, 1. september 2022, ob 17.15
SLOVENIJA : LITVA

2. kolo, sobota, 3. september 2022, ob 20.30
MADŽARSKA : SLOVENIJA

3. kolo, nedelja, 4. september 2022, ob 17.45
SLOVENIJA : BOSNA IN HERCEGOVINA

4. kolo, torek, 6. september 2022, ob 20.30
NEMČIJA : SLOVENIJA

5. kolo, sreda, 7. september 2022, ob 17.15
FRANCIJA : SLOVENIJA


RAZPORED VSEH TEKEM V SKUPINI B

Skupinski del prvenstva se bo sicer igral v Pragi, Tbilisiju, Kölnu in Milanu. Štiriindvajset reprezentanc je razdeljenih v štiri predtekmovalne skupine. Slovenska moška članska košarkarska reprezentanca bo 14. zapovrstjo nastopila na evropskem prvenstvu.

Skupina A (Tbilisi): Španija, Črna gora, Turčija, Gruzija, Belgija, Bolgarija
Skupina B (Köln): Francija, Litva, SLOVENIJA, Nemčija, Madžarska, Bosna in Hercegovina
Skupina C (Milano): Grčija, Italija, Hrvaška, Ukrajina, Velika Britanija, Estonija
Skupina D (Praga): Srbija, Češka, Poljska, Finska, Izrael, Nizozemska.

SPLETNA STRAN EUROBASKETA 2022

Skupinski del se zaključi 7. septembra (skupini A in B) oziroma 8. septembra (skupini C in D).  Štiri najboljše reprezentance iz posamezne skupine bodo napredovale v izločilne boje, ki jih bo gostil Berlin.  Dvoboji osmine finala bodo na sporedu 10. in 11. septembra, četrtfinale 13. in 14. septembra, polfinala obračuna se bosta igrala v petek, 16. septembra, dvoboja za medalje pa najboljše reprezentance čakata v nedeljo, 18. septembra.

RAZPORED VSEH TEKEM IN SISTEM TEKMOVANJA NA EUROBASKETU 2022

Na EuroBasket v Köln s turistično agencijo Kompas
Tudi v Nemčiji bodo Slovenci s tribun prav gotovo imeli glasno podporo navijačev. Turistična agencija Kompas je za vse ljubitelje košarke pripravila posebne navijaške pakete, prav tako pa omogoča tudi nakup vstopnic za tekme brez paketnega aranžmaja. Navijači se s Turistično agencijo Kompas tako v Köln lahko odpravijo že od 275 € dalje z doplačilom za vstopnice za tekme in morebitne individualne želje ter izlete.

EUROBASKET 2022 – PROGRAM TURISTIČNE AGENCIJE KOMPAS
EUROBASKET 2022 – LETAK TURISTIČNE AGENCIJE KOMPAS
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se