Nazaj

#mojtim vstopil v olimpijsko vas v Tokiu

21
jul.
2021
  • Člani

Tokio – Peti dan bivanja na Japonskem je #mojtim zapustil pripravljalni kamp v mestecu Fukui in po krajšem poletu do Tokia točno opoldne vstopil v olimpijsko vas. Selektor Aleksander Sekulić je igralcem namenil prosto popoldne, v četrtek pa bodo košarkarji prvič preizkusili koše v dvorani za trening ter tudi v Saitama Super Areni, ki bo gostila tekme olimpijskega turnirja.

Slovenija bo na svojih prvih olimpijskih igrah igrala v skupini C skupaj z Argentino, Japonsko in Španijo. Moški košarkarski turnir se bo v Tokiu začel 25. julija, dva dni po slovesnem odprtju iger in bo potekal do 7. avgusta. #mojtim bo 26. julija ob 6.40 po slovenskem času igral proti Argentini, 29. julija ob isti uri proti Japonski in 1. avgusta ob 10.20 uri še proti Španiji.

V skupini A bodo igrali Iran, ZDA, Francija in Češka, v skupini B pa Avstralija, Nigerija, Nemčija in Italija. V četrtfinale se bosta uvrstili najboljši dve reprezentanci vsake skupine ter dve najboljši tretjeuvrščeni ekipi. Po odigranem skupinskem delu, ki bo potekal med 25. julijem in 1. avgustom, bodo štiri četrtfinalne tekme na sporedu v torek, 3. avgusta. Pari četrtfinala bodo določeni z žrebom, ki bo izveden po vseh odigranih tekmah skupinskega dela. Polfinale sledi v četrtek, 5. avgusta, tekmi za tretje mesto in finale pa v soboto, 7. avgusta.

SPLETNA STRAN OLIMPIJSKEGA TURNIRJA V TOKIU

Luka Rupnik, slovenski reprezentant:
"Pripravljalni tabor smo dobro izkoristili. Poudarek na treningih je bil predvsem na naši igri. Pogledali smo kar nekaj posnetkov tekem iz Kaunasa, jih s trenerji analizirali ter delali na odpravi pomanjkljivosti. V ekipi je opazno veliko pričakovanje pred začetkom olimpijskega turnirja, ki se je s prihodom v Tokio in olimpijsko vas še povečalo. Občutki so neverjetni. Lepo je videti številne športnike na istem mestu in zelo veseli smo, da smo tu. Do prve tekme je še nekaj dni in komaj čakamo, da se vse skupaj začne."
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se