Nazaj

#mojtim za konec prvega dela kvalifikacij gostuje na Švedskem

02
jul.
2022
  • Člani

Ljubljana  – V nedeljo in ponedeljek je na sporedu še zadnje kolo prvega dela kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2023. #mojtim po veličastni četrtkovi zmagi nad Hrvaško v nedeljo ob 17. uri gostuje v Stockholmu. Kljub zagotovljenemu napredovanju je tekma izjemno pomembna, saj se v drugi del prenašajo rezultati vseh tekem. Dvoboj bo moč spremljati na Sportklubu.

KVALIFIKACIJE ZA SVETOVNO PRVENSTVO 2023

6. kolo
Nedelja, 3. julij 2022, ob 17. uri
Stockholm – Hovet Stockholm Arena
ŠVEDSKA : SLOVENIJA – prenos na Sportklubu


PODSTRAN MOŠKE ČLANSKE REPREZENTANCE

Krog pred koncem prvega dela kvalifikacij ima v skupini C Finska štiri zmage in en poraz, Slovenija na drugem mestu tri zmage in dva poraza, Švedska dve zmagi in tri poraze, Hrvaška pa je zabeležila zmago in štiri poraze. Napredovanje v drugi del, kamor vodijo prva tri mesta v skupini, sta si tako že priigrali Finska in Slovenija. Slovenska skupina C se bo združila s skupino D v kateri igrajo Izrael, Nemčija, Estonija in Poljska. Drugi del bo na sporedu 25. in 28. avgusta 2022, 10. in 13. novembra 2022 ter 24. in 27. februarja 2023.

Švedski organizatorji sporočajo, da so za tekmo v Hovet Areni prodali že skoraj vseh 8000 vstopnic in pričakujejo odlično košarkarsko vzdušje. #mojtim je v Stockholm prispel v sobotnih zgodnjih popoldanskih urah in ob 18. uri preizkusil koše na prizorišču nedeljskega dvoboja.

Tako eni, kot drugi se v napovedih zavedajo pomembnosti tekme. V drugi del kvalifikacij se namreč prenašajo izidi vseh tekem. Švedi napredovanja še nimajo zagotovljenega. V nadaljevanje jih zanesljivo pelje zmaga, sicer pa bodo morali upati na poraz Hrvatov proti Fincem. Na drugi strani imajo Slovenci drugi del kvalifikacij že v žepu, a si želijo napredovati s štirimi zmagami.

Jaka Blažič, slovenski reprezentant:
''Potovanje do Stockholma je minilo hitro in brez posebnosti, saj smo imeli čarterski let, tako da smo lahko na letalu tudi malce odpočili noge. Zavedamo se, kako pomembna je tekma s Švedsko, saj se vse točke iz prvega dela prenašajo v nadaljevanje. Ne smemo se sprostiti. Prikazati moramo enako energijo kot v Stožicah in se domov vrniti z dvema točkama.''

SISTEM KVALIFIKACIJ ZA SVETOVNO PRVENSTVO 2023
SPLETNA STRAN KVALIFIKACIJ ZA SVETOVNO PRVENSTVO 2023

MEDSEBOJNE TEKME SLOVENIJE IN ŠVEDSKE - 3/0
Bilbao, 23. junij 1992 - kvalifikacije za OI 1992: 85:74
Istanbul, 31. avgust 2004, pripravljalna tekma: 78:72
Koper, 28. november 2021 - 2. kolo kvalifikacij za SP 2023: 94:89


#mojtim se je s švedsko izbrano vrsto pomeril zgolj trikrat. Vse tri dvoboje je tudi dobil. Nazadnje je zmago slavil v drugem krogu aktualnih kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2023. Lanskega novembra je bilo v Kopru po izenačenem dvoboju 94:89 za slovensko reprezentanco.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se