Nazaj

#rakete Italijankam morale priznati premoč

17
jun.
2022
  • Članice

Čedad – Po zmagah proti Grčiji in Hrvaški so #rakete v tokratnem pripravljalnem ciklu doživele prvi poraz. Na turnirju v Čedadu so morale priznati premoč italijanski izbrani vrsti, ki je bila boljša s 83:70. V soboto ob 19. uri se bodo Slovenke pomerile še s Špankami.

Pripravljalna tekma ženske članske reprezentance

Petek, 17. junij 2022
Čedad – športna dvorana
ITALIJA : SLOVENIJA 83:70 (63:55, 48:40, 30:24)

Strelke za Slovenijo: Lisec 15 (10 skokov), Oblak 24, Cvijanović 3, Seničar, Goršič, Jakovina 12 (5 skokov), Rupnik 1, Friškovec 7, Kramžar 2, Debeljak 6, Vujačić.

STATISTIKA TEKME

Na pripravljalni turnir v Čedad je selektor Georgios Dikaioulakos popeljal enajst košarkaric. V primerjavi z mariborsko zasedbo v ekipi namreč ni več Ane Šarić, ki je zbolela ter Mojce Jelenc, ki se je pridružila reprezentanci do 20 let.

Po pričakovanjih je bil dvoboj z Italijankami veliko zahtevnejši od dvoboja z Grkinjami in Hrvaticami, ki so jih #rakete ugnale minuli konec tedna. Že uvodne minute so pripadle gostiteljicam, ki so takoj povedle in prednosti v prvem polčasu niso izpustile iz rok. Ob izteku prve četrtine so vodile 30:24, nato pa z delnim izidom 5:0 prednost povišale na enajst točk (35:24). Slovenke so nato le zaigrale veliko bolj agresivno v obrambi, se približale le na dve točki zaostanka (37:39), a preobrat jim ni uspel. Na glavni odbor so italijanske košarkarice odšle z vodstvom 48:40.

V drugem polčasu so se #rakete pognale v lov za Italijankami, a so bile slednje ves čas korak pred njimi in niso dovolile preobrata. Vodile so od prve do zadnje minute in zasluženo zmagale 83:70.

Za Slovenke je Teja Oblak dosegla 24 točk, Eva Lisec je na rojstni dan dosegla 15 točk in imela 10 skokov, Tina Jakovina pa je dodala 12 točk.

Tina Jakovina, slovenska reprezentantka
'' Vsekakor je bila tekma z Italijo veliko težja, kot prvi dve v Mariboru. Mi se sicer s tekmicami nismo preveč obremenjevale. Zanimala nas je predvsem naša igra in selektorjeve zamisli. V teh dveh tekmah v Italiji želimo preizkusiti neke nove stvari, ki smo jih trenirale v zadnjih dneh in jih spreminjamo tekom tekme. Služijo nam kot odlično uigravanje in mislim, da smo tudi od današnje veliko odnesle.''

Za zaključek junijskih priprav #rakete v soboto čaka še dvoboj proti Španiji. Tudi ta tekma se bo v športni dvorani v Čedadu začela ob 19. uri. Spletni prenos lahko spremljate na tej povezavi.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se