Nazaj

#rakete v Mariboru ugnale tudi reprezentanco Hrvaške

11
jun.
2022
  • Članice

Maribor – Slovenska ženska članska košarkarska reprezentanca je četrtkovi zmagi nad Grčijo dodala še uspeh proti Hrvaški. V sosedskem dvoboju so bile Slovenke boljše z 89:82. #rakete bodo s treningi nadaljevale v Kranjski Gori in se za konec priprav odpravile še v Italijo, kjer jih 17. in 18. junija čakata pripravljalni tekmi z Italijo ter Španijo.
Foto: KZS/Jure Banfi

Pripravljalna tekma ženske članske reprezentance

Četrtek, 11. junij 2022
Maribor – Športna dvorana Lukna
SLOVENIJA : HRVAŠKA 89:82 (66:65, 47:39, 28:21)

Strelke za Slovenijo: Lisec 13, Oblak 15 (9 podaj), Cvijanović 8, Seničar 2, Goršič 10, Jakovina 8, Rupnik 2, Friškovec 14, Jelenc 9, Debeljak 6, Šarić, Vujačić 2.

STATISTIKA TEKME
FOTOGALERIJA

V primerjavi s tekmo proti Grčiji je selektor Georgios Dikaioulakos v ekipo uvrstil Tino Cvijanović in Ano Šarić, poleg Krošljeve pa sta izven dvanajsterice ostali Gala Kramžar in Ajša Sivka, ki se je po četrtkovi tekmi priključila reprezentanci do 17 let.

Glede na to, da so tako Slovenke (69:63), kot Hrvatice (78:74) ugnale Grkinje, so si za konec mariborskega druženja oboje želele zmago. In temu primerno tudi krenile v tekmo. Gostujoče košarkarice so povedle s 6:2, po treh zaporednih trojkah Zale Friškovec pa so #rakete prevzele pobudo in prvi polčas dobile s 47:39. Največ so sicer vodile za 13 točk (42:29), v prvih dvajsetih minutah pa smo na obeh straneh spremljali predvsem pravi festival trojk. Slovenske košarkarice so jih zadele šest, hrvaške igralke pa sedem.

Tudi drugi polčas se je začel enako, kot prvi. Hrvatice so potrebovale le minuto in pol, da so izid izenačile, po že tretji zadeti trojki v tem delu igre pa so tudi povedle 50:49.  A le za kratek čas, ekipi pa sta se do konca četrtine izmenjavali v vodstvu. Po prednosti Slovenk 66:65 je bilo jasno, da bo odločitev o zmagovalkah padla v zadnjih desetih minutah. Tudi ta del igre pa je pripadel Slovenkam, ki so zadržale zbranost in zmagale z 89:82.

Kapetanka Teja Oblak je dosegla 15 točk in imela devet podaj, Zala Friškovec je dodala 14 točk, Eva Lisec pa jih je prispevala 13.

Zala Friškovec, slovenska reprezentantka
'' Vsekakor smo danes pokazale boljšo igro, kot pred dvema dnevoma. Iz tekme v tekmo stopnjujemo našo formo in počasi rastemo, a imamo seveda še vedno veliko rezerv in nas čaka veliko dela. Soigralkam čestitam za dobro predstavo in zmago.''

Tina Cvijanović, slovenska reprezentantka
''Vesela sem, da sem znova del reprezentance in na igrišču dam vedno svoj maksimum. Mislim, da smo se danes držale dogovora iz garderobe. Pripravljene smo bile na njihovo napadalno igro, igrale kar dobro obrambo in na koncu zasluženo zmagale.''

Slovenke se iz Maribora selijo v Kranjsko Goro. Na Gorenjskem se bodo zbrale že v nedeljo zvečer ter ostale vse do četrtka, ko se bodo odpravile v italijanski Čedad. Za konec priprav bodo namreč odigrale še dve tekmi. V petek, 17. junija se bodo ob 19. uri pomerile z Italijo in v soboto, 18. junija prav tako ob 19. uri še s Španijo.

Novembra #rakete čaka drugi kvalifikacijski cikel
Kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2023 se bodo nadaljevale jeseni. Slovenke novembra čakata dve gostovanji, in sicer 24. novembra dvoboj na Poljskem ter 27. novembra  še povratni obračun s Turkinjami. V zadnjem kvalifikacijskem ciklu februarja prihodnje leto pa bodo najprej gostile Albanijo (9. februarja) ter nato še Poljsko (12. februarja).

SPLETNA STRAN KVALIFIKACIJ ZA EVROPSKO PRVENSTVO 2023
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se