Nazaj

#rakete v Mariboru začele s pripravami

01
jun.
2022
  • Članice

Maribor – V mariborskem centru Draš se je zbrala ženska članska reprezentanca, ki bo v mesecu juniju opravila 18 dni priprav ter tako naredila nov korak k uigravanju ekipe za domači EuroBasket prihodnje leto. Po tednu dni treningov se bodo #rakete v mariborski dvorani Lukna pomerile proti Grčiji in Hrvaški. Vstopnice po 5 evrov so že v prodaji na prodajnih mestih Eventima in Petrola.

Na uvodnem treningu je pod vodstvom selektorja Georgiosa Dikaioulakosa, ki mu pri delu pomagajo pomočniki Styliani Kaltsidou, Tomaž Fartek in Gašper Sluga ter trener za telesno pripravo Marko Dimnik, vadilo trinajst košarkaric: Lea Debeljak, Zala Friškovec, Gala Kramžar, Teja Goršič, Tina Jakovina, Aleksandra Krošelj, Teja Oblak, Eva Rupnik, Maruša Seničar, Ana Šarić, Sara Vujačić, Ajša Sivka in Zala Šrot.

Eva Lisec se bo reprezentanci predvidoma pridružila 7. junija, Tina Cvijanović se v Slovenijo vrača po koncu klubskih obveznosti najkasneje v začetku naslednjega tedna, Mojco Jelenc v teh dneh čaka še nekaj šolskih obveznosti in bo z reprezentanco čez nekaj dni, zaradi enakega razloga pa je bila tokratno akcijo primorana odpovedati Blaža Čeh. Slednja se bo po opravljenih šolskih obveznostih tako pridružila reprezentanci do 20 let. #rakete bodo v junijski akciji izmed nosilk igre prav tako pogrešale Niko Barič, ki bo čas po koncu klubske sezone izkoristila za rehabilitacijo poškodovane rame, Annamario Prezelj in Tino Trebec.

Strokovni štab reprezentance bo na treningih največji poudarek namenil vzpostavitvi igralne filozofije ter sistema igre, ki naj bi izbrano vrsto krasila na domačem prvenstvu. Slovenke se bodo večino časa pripravljale v Mariboru, kjer bodo po tednu dni treningov gostile tudi mednarodni prijateljski turnir. V Športni dvorani Lukna se bodo četrtek, 9. junija, ob 19. uri pomerile z Grčijo ter v soboto, 11. junija, ob 20. uri še s Hrvaško.

Pripravljalni tekmi ženske članske reprezentance
Maribor – Športna dvorana Lukna

Četrtek, 9. junij 2022, ob 19. uri
SLOVENIJA : GRČIJA

Sobota, 11. junij 2022, ob 20. uri
SLOVENIJA : HRVAŠKA


Vstopnice za mariborski turnir so že v prodaji na prodajnih mestih Eventima in Petrola. Cena vstopnice za posamezno tekmo je 5 evrov, za nakup paketa vstopnic za obe tekmi pa boste odšteli 8 evrov. Otroci do dopolnjenega šestega leta imajo prost vstop.

POVEZAVA DO NAKUPA VSTOPNIC ZA TURNIR V MARIBORU

Slovenke bodo s treningi nato nadaljevale v Kranjski Gori in se za konec priprav odpravile še v Italijo, kjer jih 17. in 18. junija čakata pripravljalni tekmi z Italijo ter Španijo.

Georgios Dikaioulakos, selektor slovenske ženske reprezentance:
''Krajše priprave smo načrtovali že februarja, a nam jih preprečila situacija s koronavirusom. Lanskega novembra smo skupaj preživeli le nekaj dni in tokrat imamo veliko več časa, da se spoznamo. Žal pogrešamo Niko Barič ter še nekaj igralk, ki se ubadajo z manjšimi poškodbami. Prihodnje dni bomo izkoristili, da postavimo filozofijo naše igre ter pravila v obrambi in napadu, poleg treningov pa se veselimo tudi štirih pripravljalnih tekem.''

Teja Oblak, slovenska reprezentantka
''Zelo sem vesela, da se je reprezentanca znova zbrala. Skupaj nadaljujemo zgodbo za domače evropsko prvenstvo prihodnje leto. Resda nimamo tekmovalnega naboja, a to ne bo zmanjšalo naše prizadevnosti na treningih. Napredovati moramo iz dneva v dan, iz vsakega treninga potegniti čim več ter postaviti temelje za nadaljnje reprezentančne akcije do prihodnjega poletja.''

Zala Friškovec, slovenska reprezentantka
''Vsako priložnost, ki nam je ponujena za kvaliteten trening, moramo maksimalno izkoristiti. To je nova priložnost, da se spoznamo z novim selektorjem in postavimo sistem igre. Zavedamo se, da vse kar delamo je priprava za naslednje poletje. V ekipi je nekaj novih mladih igralk in verjamem, da se bomo uspele dobro povezati.''

SEZNAM REPREZENTANTK ZA JUNIJSKE PRIPRAVE: Tina Cvijanovič, Lea Debeljak, Zala Friškovec, Gala Kramžar, Teja Goršič, Tina Jakovina, Aleksandra Krošelj, Eva Lisec, Teja Oblak, Eva Rupnik, Maruša Seničar, Ana Šarić, Sara Vujačić, Mojca Jelenc, Ajša Sivka in Zala Šrot.

ŠTAB REPREZENTANCE: Georgios Dikaioulakos (selektor), Styliani Kaltsidou (pomočnica selektorja), Gašper Sluga (pomočnik selektorja), Tomaž Fartek (pomočnik selektorja), Marko Dimnik (trener za telesno pripravo), Jošt Kokalj (zdravnik), Pia Pavlič (fizioterapevtka), Matej Likar (direktor reprezentance), Enej Umek (tehnični vodja) in Grega Brezovec (predstavnik za odnose z javnostmi).

Novembra Slovenke čaka drugi kvalifikacijski cikel
Kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2023 se bodo nadaljevale jeseni. Slovenke novembra čakata dve gostovanji, in sicer 24. novembra dvoboj na Poljskem ter 27. novembra  še povratni obračun s Turkinjami. V zadnjem kvalifikacijskem ciklu februarja prihodnje leto pa bodo najprej gostile Albanijo (9. februarja) ter nato še Poljsko (12. februarja). V prvem ciklu lanskega novembra so #rakete doživele poraz proti Turčiji in premagale Albanijo.

Že 39. izvedbo evropskega prvenstva v košarki za ženske bosta med 15. in 25. junijem 2023 gostila Slovenija in Izrael. Vsaka izmed držav gostiteljic bo gostila dve skupini skupinskega dela, zaključni boji izločilnega dela pa se bodo igrali v Sloveniji. V boj za nastop na prvenstvu se je sicer podalo 38 reprezentanc, pet več kot v kvalifikacijah za zadnje evropsko prvenstvo. Poleg Slovenije in Izraela, ki v kvalifikacijah sicer nastopata, a sta na EuroBasket kot gostitelja uvrščena neposredno, se bo na prvenstvo uvrstilo vseh deset zmagovalk kvalifikacijskih skupin ter najboljše štiri drugouvrščene reprezentance.

SPLETNA STRAN KVALIFIKACIJ ZA EVROPSKO PRVENSTVO 2023
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se