Nazaj

1. SKL za ženske: Celjanke državne prvakinje še enajstič zapored in skupno osemnajstič!

10
maj
2022
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – Košarkarice Cinkarne Celja so že enajstič zapored, skupno pa osemnajstič postale državne prvakinje! Tudi na tretji tekmi so bile na domačem parketu boljše od svojih najnevarnejših tekmic, borbenih in nepopustljivih košarkaric kranjskega Triglava in s tem še enkrat več potrdile svojo dolgoletno rezultatsko premoč v slovenski ženski klubski košarki.
Foto: KZS/alesfevzer.com

1. SKL ZA ŽENSKE
FINALE
3. tekma

Torek, 10. maj

CINKARNA CELJE (1) : TRIGLAV (2) 65:58 (14:23, 19:13, 14:13, 18:9) *izid v zmagah 3:0

CELOTNA STATISTIKA
Celjanke so nove (stare) državne prvakinje! Tudi tretjo tekmo v seriji proti kranjskemu Triglavu so košarkarice iz Celja dobile po ogorčenem boju. 

Začetek tekme je popolnoma pripadel gostujoči ekipi, ki je bila manj živčna in je v napadu igrala zelo kombinatorno, medtem ko so bile košarkarice Cinkarne Celja v uvodu neprepoznavne. Posledica tega je bilo začetno vodstvo Kranjčank 18:4! A so nato domače igralke le prišle v svoj pravi ritem in do konca prve četrtine so zaostanek znižale na 9 točk (14:23). V drugi četrtini sta bili ekipi na začetku izenačeni, rahlo pobudo pa je bilo zaradi agresivnosti v obrambi in nekaj izgubljenih žog Gorenjk v napadu čutiti na strani domačink. V nadaljevanju druge četrtine so imele Triglavanke veliko težav pri organizaciji napadov, prav tako pa jih je obramba Celjank na prostoru treh četrtin igrišča vrgla iz napadalnega ritma in zaradi tega so se igralke iz Celja dobre štiri minute pred koncem prvega polčasa približale na samo dve točki zaostanka (27:29), dve minuti do konca pa celo samo na eno (31:32). Prvi polčas je vseeno pripadel Kranjčankam, ki so na veliki odmor odšle s tremi točkami prednosti (33:36). V tretji četrtini st bili ekipi vseskozi izenačeni, vendar pa so gostujoče igralke odbile prve napade Celjank, ki so se na vso moč trudile rezultat obrniti v svojo korist in so dve minuti in pol do konca tretje četrtine še vedno vodile za pet točk. V tem delu igre sta obe ekipi znova pokazali določeno mero živčnosti, saj sta izgubljali žoge v napadu, manjkala pa je tudi povezanost odigranih akcij, ki sta si jih zamislila oba trenerja. V zadnjo četrtino sta ekipi tako vstopili pri rezultatu 47:49 za gostujočo zasedbo. Gostje so tudi prvi domači nalet v četrti četrtini uspele zaustaviti, še več, Celjanke prve tri minute zadnjih desetih minut igre niso uspele doseči niti ene točke, prednost igralk iz Kranja pa se je dvignila na osem točk. Vendar so domače košarkarice proti koncu še dvignile intenziteto v obrambi, na katero gostujoče igralke niso imele ustreznega odgovora in tako so Celjanke v 37. minut rezultat prvič na tekmi tudi izenačile (55:55). Od tega trenutka dalje so igralke iz Celja zagospodarile na igrišču in z veliko mere energije in z delnim rezultatom 10:3 po izenačenju na 55 tekmo obrnile v svojo korist ter se znova veselile naslova državnih prvakinj.

Kranjčanke so na koncu zmage zopet stale izgubljene žoge (22), Celjanke so dobile tudi bitko pod košema, saj so zbrale 42 skokov, Triglavanke pa 31. 

Pri Cinkarni Celju je bila najbolj učinkovita v napadu Isabela Macedo (9 skokov), ki je dosegla 28 točk in je bila tudi izbrana za najboljšo igralko finalne serije. Pri Kranjčankah je kot vedno napadalno prednjačila njihova najboljša igralka, Rebeka Abramovič (8 skokov), ki je dosegla 21 točk, Lara Kozina Bubnič jih je zbrala 16. 

VSE PRVAKINJE 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se