Nazaj

1. SKL za ženske: Celjanke prve finalistke državnega prvenstva

29
apr.
2022
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - Tudi na drugi tekmi polfinala med Aksonom Ilirijo in Cinkarno Celjem so bile zopet boljše Celjanke in so se tako kot prve uvrstile v finale državnega prvenstva, kjer bodo branile naslov iz prejšnje sezone proti zmagovalcu drugega polfinalnega dvoboja med Triglavom in Grosupljem. 
Foto: KZS/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE
POLFINALE, 2. tekma

Petek, 29. april

AKSON ILIRIJA (4) : CINKARNA CELJE (1) 60:78 (11:16, 18:19, 9:26, 22:17)  *0:2

CELOTNA STATISTIKA
Celjanke so se tako rekoč v dvokoraku uvrstile v finale državnega prvenstva za sezono 2021/2022. Tudi na drugi tekmi so premagale zasedbo Aksona Ilirije, ki se je v dveh tekmah polfinala pokazala v dobri luči in je bila Celjankam več kot dostojen nasprotnik. 

Tudi na drugi tekmi se Cinkarna Celje nikakor ni zmogla odlepiti na višjo prednost v prvem polčasu, saj so po prvih 20 minutah celjske igralke vodile le za šest točk. Za Ljubljančanke je bila usodna tretja četrtina, kjer so si nabrale dodatnih kar 17 točk zaostanka, saj so bile v tem delu igre sila neučinkovite v napadu, medtem ko so Celjanke zadevale iz vseh položajev, najboljša strelka srečanja, Isabela Macedo, pa je v tem delu dosegla 10 točk. V zadnji četrtini je nato v 34. minuti razlika zrasla na rekordnih 30 točk (40:70) in zmagovalec je bil odločen. Kljub vsemu pa se Ljubljančanke niso predale in so tekmo zaključile z delnim rezultatom 12:2, a košarkarice iz Celja se zasluženo veselijo nove uvrstitve v finale državnega prvenstva.  

Gostujoča ekipa je iz igre metala 44%, Ilirijanke le 32%, prav tako so Celjanke zanesljivo dobile bitko pod obročema, saj so dosegle 20 skokov več. Ljubljansko zasedbo je nekoliko na cedilu pustil met za tri točke, prav tako pa so zbrale kar 13 podaj manj od gostujoče ekipe, to pa je bilo dovolj za zmago aktualnih državnih prvakinj z visoko razliko. 

Za Ljubljančanke je Hana Sambolić dosegla 20 točk, Sara Sambolić (9 skokov) jih je dodala 15. Najboljša strelka Cinkarne Celja je bila Isabela Macedo, ki je dosegla kar 28 točk, Mojca Jelenc (12 skokov) jih je prispevala 15. 


* Izid v zmagah, polfinalna serija se igra na dve dobljeni zmagi

RAZPORED POLFINALA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se