Nazaj

1. SKL za ženske: Preostali tekmi 1. kola sta bili uspešni za domači ekipi

21
jan.
2023
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – Danes so članice odigrale preostali tekmi 1. kola drugega dela tekmovanja. V Celju so se domačinke pomerile proti Pro-Bit Konjicam ter se z rezultatom 90:40 veselile ponovne zmage. V Kranju pa so Triglavanke zaigrale proti Akson Iliriji, pri čemer so bile po napeti tekmi prav tako uspešnejše domačinke.
Foto: KZS/alesfevzer.com

1. SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA
1. kolo
21. januar

CINKARNA CELJE : PRO-BIT KONJICE 90:40 (22:7, 29:7, 19:15, 20:11)

CELOTNA STATISTIKA

Cinkarna Celje je to soboto na domačem parketu zaigrala proti košarkaricam Pro-Bit Konjic. S suvereno igro so si priborile prvo zmago v drugem delu tekmovanja, z rezultatom 90:40. Med košarkaricami je tokrat najbolj izstopala Mojca Jelenc, ki je za Celjanke dosegla 21 točk.

Domačinke so vodstvo prevzele že v začetnih minutah dvoboja in prednost povečevale do konca tekme ter se zmage veselile s 50 točkami razlike. Najbolj izenačena je bila tretja četrtina, ki so jo Celjanke dobile z delnim rezultatom 19:15.

Igralke domače zasedbe so se bolj izkazale na vseh področjih statistike, najbolj se je to opazilo predvsem pri metu za dve točki (67%-32%) in izgubljenih žogah (17-31).

Najboljša strelka tekme je postala igralka Cinkarne Celja, ki je dosegla 21 točk. Sledila sta ji Taylah Rose Simmons in Lea Bartelme, ki sta ekipi prispevali vsaka po 12 točk. Za nasprotno ekipo je največ točk dosegla Hana Ovčina, in sicer 11. K temu jih je 9 dodala še Maruša Podgrajšek.

Cinkarna Celje se bo naslednjič dokazovala v nedeljo. 29. januarja, ko bo gostila ekipo Triglava. Pro-Bit Konjice pa bodo en dan prej, kot domačinke, zaigrale proti Domžalam.

TRIGLAV : AKSON ILIRIJA 59:52 (15:12, 12:14, 12:10, 20:16)
CELOTNA STATISTIKA

V Kranju sta to soboto med seboj zaigrali domača ekipa Triglava in ljubljanska Akson Ilirija. Po napeti tekmi so se z razliko 7 točk zmage veselile Triglavanke.

Že takoj ob začetku sta ekipi zaigrali enakovredno in sta se vse do tretje četrtine stalno izmenjevali v vodstvu. Prvi polčas so sicer le z dvema točkama prednosti bolje končale domačinke. Tretja četrtina je bila prav tako zelo izenačena, v zadnji pa so Triglavanke izboljšale svojo igro in si proti koncu tekme zagotovile nekaj točk prednosti več. Tako so se ob koncu veselile svoje prve zmage v drugem delu tekmovanja in svoje enajste v tej sezoni.

Domačinke so bile statistično boljše v metu iz igre (36%-32%), skozi tekmo pa so nabrale tudi več skokov (42-38). Ilirijanke so imele manj izgubljenih žog (15-13).

S 15 točkami je bila strelsko najbolj natančna Tinkara Zoran (Triglav). Za isto ekipo je 14 točk dosegla še Lara Kozina Bubnič. Za Akson Ilirijo je Jovana Spasovski dosegla 13 točk, sledila ji je Sara Sambolić z 12.

Triglavanke čaka naslednji dvoboj 29. januarja, ko bodo kot gostje zaigrale proti Cinkarni Celje. Akson Ilirija pa bo dan prej na domačem parketu gostila VBO Maribor.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se