Nazaj

1. SKL za ženske: Triglav in Pro-Bit Konjice še vedno neporažena

16
okt.
2021
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - S tekmama v Slovenskih Konjicah in v Kranju se je zaključilo 3. kolo v 1.SKL za ženske. Tudi po tem kolu ostajajo Konjičanke, ki so na domači tekmi proti Mariboru odigrale vrhunsko v drugem polčasu, neporažene, medtem ko Triglav na domačem parketu proti Grosuplju ni imel težav in je vpisal svojo tretjo zaporedno zmago. 
Foto: KZS/alesfever.com

1.SKL ZA ŽENSKE, 1. DEL TEKMOVANJA
3. kolo
Sobota, 16. oktober


PRO-BIT KONJICE : MARIBOR 73:43 (16:8, 11:22, 20:4, 26:9)
CELOTNA STATISTIKA
Štajerski obračun med Konjicami in Mariborom je bil obračun med dvema neporaženima ekipama, v tem duhu pa je bil odigran tudi prvi polčas. V prvi četrtini so bile boljše domačinke, drugo pa so vajeti v svoje roke prevzele Mariborčanke, ki so si ob polčasu priigrale tri točke prednosti. Ko je bilo v drugem polčasu pričakovati nadaljevanje izenačene predstave, so se na parketu pojavile le igralke Konjic, ki so Mariborčankam zaprle vse poti do koša, medtem ko so bile v napadu zelo učinkovite. Mariborčanke so izgubile kar 17 žog več, to pa je bil tudi poglavitni vzrok za na koncu kar veliko razliko v korist domače ekipe. S tem so Konjičanke po prvih treh kolih še vedno neporažene!
Največ točk za domačo ekipo je dosegla Tia Tajhar, ki je tekmo zaključila z 29 točkami, ob petih skokih pa je imela tudi 5 podaj in 6 pridobljenih žog, medtem ko je Eva Brnik za Pro-Bit KOnjice dodala 15 točk. Pri gostujoči ekipi je Tiana Meglič Šteharnik dosegla 10 točk in 8 skokov. 
Konjičanke bodo naslednjo tekmo odigrale 30. oktobra, ko jih čaka gostovanje v Celju, Mariborčanke pa bodo 22. oktobra gostile Grosuplje. 

TRIGLAV : GROSUPLJE 73:62 (12:17, 23:8, 17:9, 18:18)
CELOTNA STATISTIKA
Triglav tudi po 3. kolu ostaja neporažen, tokrat so bile Kranjčanke boljše od Grosuplja. Začetek tekme je kazal na to, da se letos okrepljeno Grosuplje ne bo kar tako dalo domači ekipi in gostje so po prvi četrtini vodile za pet točk. V drugi in tretji četrtini pa so Kranjčanke pokazale zakaj že leta vztrajajo pri vrhu slovenske ženske košarke in so vnovčile svojo kvaliteto ter so ta dva dela igre dobile s kar 23 točkami razlike. S tem je bila tekma že odločena, ekipi pa sta nato odigrali izenačeno zadnjo četrtino. Triglavanke so si svojo tretjo zmago v sezoni trasirale z 10 podajami več kot so jih dosegle gostje, prav tako pa so dobile bitko pod koši, saj so imele 11 skokov več od Grosupeljčank. Gostje so iz 21 poizkusov meta za tri točke zadele le dvakrat, zato je bil, ob prej omenjenih statističnih kazalcih, poraz gostujoče ekipe neizogiben. 
Najboljša strelka Triglava je postala Manca Vrečer, ki je dosegla 21 točk, k temu pa je dodala še 8 skokov in 7 podaj. Ajda Burgar je za domačo zasedbo dosegla 16 točk in 6 skokov. Pri igralkah iz Grosuplja je Sara Meden dosegla 13 točk, Tinkara Zoran jih je prispevala 11. 
V 4. kolu bodo igralke Triglava 23. oktobra gostovale v Ljubljani pri Aksonu Ilirija, grosupeljska ekipa pa bo dan prej odpotovala v Maribor. 

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se