Nazaj

1. SKL za ženske: Tudi v drugi finalni tekmi Celjanke boljše od Triglava

08
maj
2022
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - Druga tekma finala 1. SKL za ženske se je v Kranju končala na enak način kot prva v Celju, z zmago košarkaric Cinkarne Celja, ki so zmagale z rezultatom 66:58. Tako so Celjanke v zmagah povedle z 2:0 in lahko finale odločijo že 10. maja, na domačem parketu. 
Foto: KZS/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE
FINALE, 2. tekma

Nedelja, 8. maj

TRIGLAV (2) : CINKARNA CELJE (1) 58:66 (21:13, 11:18, 12:20, 14:15)  *0:2

CELOTNA STATISTIKA
Po prvi tekmi finalne serije, ki jo je v Celju dobila domača ekipa, se je serija preselila v Kranj, kjer pa je bila na drugem finalnem srečanju ponovno boljša celjska zasedba. 

Na drugi finalni tekmi so bolje začele Kranjčanke, ki so uvodnih 10 minut dobile z razliko osmih točk, predvsem pa so dominirale v skoku, saj so jih zbrale 14, gostje pa le štiri. V tem delu igre sta Celjankam največje preglavice povzročali Zala Pavlič in Rebeka Abramovič, ki sta v prvih 10 minutah skupaj dosegli 15 točk. V drugi četrtini so bile gostje bolj agresivne in natančne pri metu, medtem ko so Gorenjke po nepotrebnem izgubile nekaj žog in tako se je ob koncu prvega polčasa prednost domače ekipe stopila na samo eno točko. V tretji četrtini pa so pobudo prevzele igralke iz Celja, ki so z nekaj zadetimi odprtimi meti kaznovale preveliko število izgubljenih žog domače ekipe in v zadnjo četrtino so odšle s sedmimi točkami prednosti (44:51). V zadnjem delu igre pa so gostujoče igralke svojo prednost hitro povišale na dvomestno število, v 33. minuti je semafor kazal rezultat 46:58 in pred Kranjčankami je bila težka naloga ujeti Celjanke do konca tekme. To jim, kljub izraziti agresivnosti in tudi nekajkratnemu podvajanju v obrambi, ni uspelo in tudi drugo zmago so osvojile Celjanke.

Tudi druga finalna tekma ni postregla z najbolj všečno napadalno razpoloženostjo obeh ekip, a je velik vložek finalne serije spet naredil svoje. Domačo ekipo sta kar 27 izgubljenih žog in le dva zadeta meta za tri točke stala današnje zmage. 

Pri Kranjčankah je bila napadalno najbolj učinkovita Rebeka Abramovič, ki je dosegla 17 točk, Lara Kozina Bubnič (8 skokov) jih je prispevala 12. Pri Cinkarni Celju je odlično tekmo odigrala Mojca Jelenc (6 skokov, 5 blokad), ki je dosegla 19 točk, Isabela Macedo ji je sledila z 12 doseženimi točkami. 

Finalna serija se sedaj seli nazaj v Celje, kjer bo 10. maja odigrana tretja, morebiti tudi odločilna tekma, srečanje pa bo ob 18. uri prenašano na Sportklubu.


* Izid v zmagah, finalna serija se igra na tri dobljene zmage

RAZPORED FINALA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se