Nazaj

1. SKL za ženske: V finalni seriji Celjanke v zmagah povedle z 1:0

06
maj
2022
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - Danes se je začela finalna serija, ki se igra na tri zmage, prvo tekmo pa so gostile Celjanke, ki so premagale gostujoči Triglav z rezultatom 62:51 in tako v seriji povedle z 1:0. Druga tekma, ki bo odigrana v Kranju, bo na sporedu 8. maja, ob 20. uri, s televizijskim prenosom na programu Sportklub. 
Foto: KZS/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE
FINALE, 1. tekma

Petek, 6. maj

CINKARNA CELJE (1) : TRIGLAV (2) 62:51 (16:6, 22:16, 11:15, 13:14)  *1:0

CELOTNA STATISTIKA
Prvo tekmo finalne serije so zanesljivo dobile branilke naslova državnih prvakinj, igralke Cinkarne Celja, ki so svoje stare znanke v finalnih obračunih, kranjski Triglav, premagale z rezultatom 62:51 in tako v zmagah povedle z 1:0.

Celjanke so prvo četrtino začele z odlično obrambo preko celotnega igrišča, ki je bila izrazito agresivna in s katero so gostujoče igralke prisilile v veliko izgubljenih žog, saj so jih Kranjčanke zapravile kar sedem. Prav tako so gostje težko prihajale do odprtih metov in so po koncu prve četrtine dosegle le šest točk ob 25% metu iz igre. Ob začetku druge četrtine so se košarkarice Triglava nekoliko sprostile in prilagodile agresivnost domačim igralkam ter v prvih treh minutah dosegle pet točk, prejele pa nobeno. A so se domače igralke nato spet zbrale in z delnim rezultatom 14:4 prišle tudi do prednosti 17 točk (34:19), na polčas pa odšle z visoko prednostjo 16 točk. V tretji četrtini se Gorenjke niso predale ampak so poizkusile pred zadnjim delom igre vse, da bi znižale zaostanek, a jim je to le delno uspelo. So pa v zadnji četrtini dobrih pet minut do konca srečanja Kranjčanke znižale zaostanek na manj kot 10 točk, a niso pokazale dovolj zbranosti, da bi v prvi tekmi iztržile kaj več od dokaj zanesljivega poraza, saj so jim Celjanke v dveh minutah vrnile s serijo treh zadetih metov za tri točke.

Ekipi napadalno nista bili najbolj razpoloženi, a so bile Celjanke rahlo boljše v skoku (45-37), prav tako pa so zadele šest trojk več, to pa je bilo dovolj za vodstvo v zmagah. 

Pri Cinkarni Celju sta Isabela Macedo in Lea Debeljak dosegli po 12 točk, Maruša Seničar pa je 11 točkam dodala 11 skokov. Pri Kranjčankah je bila napadalno najbolj učinkovita Rebeka Abramovič, ki je dosegla 13 točk, Ajda Burgar jih je prispevala 11. 

Druga finalna tekma bo odigrana v Kranju, kjer se bo 8. maja, ob 20. uri, s televizijskim prenosom na Sportklubu, Triglav poizkusil oddolžiti za današnji poraz.


* Izid v zmagah, polfinalna serija se igra na tri dobljene zmage

RAZPORED FINALA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se