Nazaj

1. SKL za ženske: V zaostali tekmi 6. kola uspešne igralke Tosama Ledite

22
nov.
2022
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - Danes so prvoligašice v Domžalah odigrale še zaostalo tekmo 6. kola. Med sabo sta se pomerili domača ekipa Tosama Ledite in Pro-Bit Konjice. Vse štiri četrtine so z majhno razliko dobile Domžalčanke in si tako priborile svojo tretjo zmago. Naslednje tekme prvoligašic so na sporedu po reprezentančni akciji, in sicer 3. decembra, ko bodo odigrani vsi štirje dvoboji 9. kola.
Foto: KZS/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE, 1. DEL TEKMOVANJA
6. kolo
Torek 22. november

TOSAMA LEDITA : PRO-BIT KONJICE 67:54 (14:12, 19:16, 16:14, 18:12)

CELOTNA STATISTIKA

V torek so igralke Tosama Ledite v domači dvorani gostile ekipo Pro-Bit Konjic in tako z odigrano zaostalo tekmo zaljučile 6. kolo. Po precej izenačeni tekmi so se svoje tretje zmage veselile Domžalčanke.

Po prvi minuti tekme so vodstvo prevzele igralke gostujoče zasedbe in ga nato ohranjale skoraj do konca prve četrtine. Domačinke pa so v zadnji minuti četrtine nastopile bolj zavzeto in prešle v prednostni položaj. V vodstvu so ostale do konca tekme, kljub temu da so se košarkarice Pro-Bit Konjic večkrat nevarno približale. V zadnjem delu dvoboja so domačinke razliko nekoliko povečale in zmagale za 13 točk.

Eden poglavitnih razlogov za zmago je bil bolji odstotek zadetih metov iz igre domaće ekipe (56%-37%), prav tako pa je bila Tosama Ledita bolj uspešna pri skokih v obrambi (29-18). 

Med igralkami Tosama Ledite se je strelsko najbolj izkazala Sandra Jevtović s 25 točkami, sledili sta ji Lejla Pamić in Urša Žibert, ki sta ekipi prispevali vsaka po 12 točk. Med igralkami Pro-Bit konjic je bila najbolj uspešna Hana Ovčina z 20 točkami. 

Ekipo Tosama Ledita naslednja tekma čaka 3. decembra, ko se bo v 9. kolu pomerila proti Derby Ježici. Pro-Bit Konjice pa bodo isti dan gostile ekipo Domžale.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se