Nazaj

1.SKL za ženske: Cinkarna Celje po prvi tekmi finala v zmagah vodi z 1:0

30
apr.
2021
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – Z današnjo tekmo v Celju se je začelo finale tekmovanja v 1.SKL za ženske, v katerem se na tri dobljene zmage merita ekipi Cinkarne Celja in kranjskega Triglava. V prvem dvoboju so bile branilke naslova državnih prvakinj uspešnejše in v seriji povedle z 1:0. Druga tekma finala bo v nedeljo, 2. maja, v Kranju.
Foto: ŽKK Cinkarna Celje

1. SKL ZA ŽENSKE, FINALE
Petek, 30. aprila


CINKARNA CELJE : TRIGLAV 73:52 (18:11, 30:13, 13:12, 12:16)
CELOTNA STATISTIKA
S prvo tekmo v Celju se je pričela finalna serija za naslov državnih prvakinj v 1.SKL za ženske. Celjank, ki branijo naslov iz sezone 2019/2020 se v finalu srečujejo s starimi znankami iz Kranja, ekipo Triglava. Po zmagi v Pokalu članic, kjer sta se v finalu pomerili isti tekmici se je še enkrat več pokazalo, da so Celjanke favoritinje za končno zmago. In ta sloves so tudi upravičile v prvi finalni tekmi, ki so jo brez težav dobile. Večino posla so opravile že v prvem polčasu, ki so ga dobile s 24 točkami prednosti (48:24), v drugem polčasu pa so tekmo kontrolirano pripeljale do konca. Celjanke so bile premočne v skoku (42-32), odlično pa so metale za tri točke saj so bile ob kar 12 zadetih metih kar 48% uspešne v tem segmentu igre in v finalni seriji povedle z 1:0.
Pri domači ekipi je Sara Garič dosegla 18 točk, sledila ji je Maruša Seničar z 10, ostalih sedem igralk Celja, ki so dosegle točke pa so si le porazdelile breme tega dela košarkarske igre. Za igralke iz Kranja sta Rebeka Abramovič in Ajda Burgar dosegli po 14 točk.
Druga tekma finala bo odigrana v nedeljo, 2. maja, ob 13. uri, v Kranju, s prenosom na televiziji Sportklub.

RAZPORED FINALA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se