Nazaj

1.SKL za ženske: Cinkarna Celje v finalu, Ježica in Triglav bosta igrala še tretjo tekmo

21
apr.
2021
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – Današnji tekmi v Domžalah in Ljubljani sta določili eno finalistko 1.SKL za ženske. To je postala ekipa Cinkarne Celja. Za določitev drugega finalista bo potrebna odločilna, tretja tekma, ki bo v Kranju 27. aprila, saj so Ježičanke v boju s Triglavom, po fenomenalni partiji Nikoline Delić, ki je dosegla 31 točk, izenačile izid v zmagah na 1:1.

1. SKL ZA ŽENSKE, POLFINALE
Sreda, 21. aprila


TOSAMA LEDITA : CINKARNA CELJE 52:73 (19:17, 10:27, 10:18, 13:11)
CELOTNA STATISTIKA
V povratni tekmi polfinalnega para med Cinkarno Celjem in Tosamo Ledito so dekleta danes odigrala drugo tekmo v serijo. Po zanesljivi zmagi Celjank v prvi tekmi in vodstvu z 1:0 v zmagah, je bilo danes težko pričakovati, da se bodo Domžalčanke aktualnim državnim prvakinjam oddolžile za poraz na prvi tekmi polfinala, pred dvema dnevoma v Celju. Sam začetek tekme pa tega ni potrdil. Domače igralke so bile odločne, da se brez boja ne bodo predale in so prvo četrtino tekme celo dobile. Vendar pa so Celjanke so v tem trenutku enostavno premočne za Domžalčanke in to so spet nazorno pokazale v drugi četrtini, ki so jo dobile s kar 17 točkami razlike. Ko so po dobljeni tretji četrtini igralke Cinkarne Celja prišle na varno razliko so nato v zadnjem delu igre rezultat in tekmo le nadzirale in se veselile vstopa v finale 1.SKL za ženske, kjer bodo mirno pričakovale ali igralke Triglava ali Ježice. Kljub temu, da so imele igralke Tosame Ledite danes spet veliko problemov z izgubljenimi žogami (28), pa so skozi celotno sezono pokazale dovolj, da so se zasluženo uvrstile med štiri najboljše ekipe v Sloveniji.
V zadnji tekmi sezone za Domžalčanke je bila najboljša strelka Manca Vesel, ki je dosegla 14 točk, sledila ji je najboljša igralka Tosame Ledite v tej sezoni, Urša Žibert, ki je dosegla 13 točk. Pri Cinkarni Celje je najboljša strelka tudi na drugi tekmi polfinala postala Snežana Bogićević, ki je dosegla 15 točk, sledila ji je Lea Debeljak, ki je tako kot na prvi tekmi polfinala, dodala 13 točk. 
Finalna serija, v kateri je zanesljiv udeleženec zasedba Cinkarne Celja, se bo začela 30. aprila.

JEŽICA : TRIGLAV 75:62 (29:18, 8:18, 21:17, 17:9)
CELOTNA STATISTIKA
Po izenačeni tekmi, kateri smo bili priča na prvem polfinalnem srečanju med Triglavom in Ježico pred dvema dnevoma, sta bili ekipi v napetem pričakovanju druge tekme serije na dve zmagi, ki se je tokrat preselila v Ljubljano. Domača ekipa, ki je bila na prvi tekmi v igri za zmago do konca, je bila tokrat odločena, da bo polfinalno serijo podaljšala in rezultat v zmagah izenačila na 1:1. V prvi četrtini je domača ekipa krenila silovito in Kranjčankam natresla kar 29 točk. Gostje Ljubljančankam niso ostale dolžne, v drugi četrtini so se zbrale in na polčas odšle le z eno točko minusa. Tretja četrtina je nato pripadla Ježičankam, ki so v tem delu igre, ko so na začetku odigrale malo slabše, z delnim izidom 11:0 prešle v vodstvo, nato pa se več niso ozrle nazaj in v 38. minuti povedle z najvišjo prednostjo na tekmi, in sicer +17 (73:56) ter s tem izsilile tretjo tekmo polfinala.
Fenomenalno partijo je za Ježico odigrala Nikolina Delić, ki je z 82% metom iz igre dosegla 31 točk, Sara Meden pa je 12 točkam dodala še 9 podaj. Za igralke iz Kranja sta Rebeka Abramovič in Gala Kramžar dosegli 14 in 11 točk.
Odločilna tekma polfinalne serije bo v torek, 27. aprila, v Kranju.

RAZPORED TEKEM 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se