Nazaj

1.SKL za ženske: Igralke Cinkarne Celja desetič zapored in skupno sedemnajstič državne prvakinje!!

04
maj
2021
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – V tretji tekmi finala 1.SKL za ženske sta se zasedbi Triglava in Cinkarne Celja še enkrat preselili v Celje in odigrali tretjo ter kot se je izkazalo zadnjo tekmo v seriji. Celjanke so še desetič zapored, skupno pa sedemnajstič postale državne prvakinje!

1. SKL ZA ŽENSKE, FINALE, 3. TEKMA
Torek, 4. maja


CINKARNA CELJE : TRIGLAV 56:54 (19:18, 23:12, 11:15, 3:9) *izid v zmagah 3:0
CELOTNA STATISTIKA
Po gladki zmagi branilk naslova državnih prvakinj na drugi tekmi finala v Kranju, je ekipa Cinkarne Celja že bila pred osvojitvijo naslova državnih prvakinj. A tretje tekme, ko misli že begajo proti naslovu, znajo biti še bolj zanimive. In tako je tudi bilo v Celju. Ekipi sta bili precej bolj izenačeni kot v prvih dveh tekmah, po prvi četrtini so si Celjanke nabrale le točko prednosti. Druga četrtina je bila podobna četrtinam iz prvih dveh tekem finalne serije in možno je bilo razmišljati o tem, da so se gostje že vdale v osvojitev 2. mesta. Vendar pa so Kranjčanke v drugem polčasu pokazale odličen karakter ekipe in so svoj zaostanek vztrajno zmanjševale, s tem pa so domačinke v igri postajale vse bolj nervozne. Konec tretje in v četrti četrtini je ta nervoza dosegla vrhunec, saj mlade Celjanke pod pritiskom končne zmage niso zmogle več dosegati košev, Triglav pa je z doseženim delnim rezultatom 11:0 videl možnost, da ukrade zmago in preseli serijo nazaj v Kranj. Vendar na koncu ni bilo dovolj moči in zbranosti za preobrat in Celjanke so se, glede na potek celotne sezone 2020/2021, zasluženo veselile naslova državnih prvakinj.
V tekmi z malo doseženimi točkami je Cinkarni Celju do končnega uspeha spet pomagal skok, ki so ga na zadnji tekmi sezone dobile z 48:32.
Pri domači ekipi je na zadnji tekmi odgovornost nase prevzela kapetanka Snežana Bogićević, ki je dosegla kar 29 točk in odločilno pripomogla k naslovu državnih prvakinj. Najboljši strelki pri Triglavu sta postali Rebeka Abramovič in Manca Vrečer, ki sta vsaka dosegli po 15 točk.

VSE PRVAKINJE 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se