Nazaj

1.SKL za ženske: Prva zmaga v sezoni 2021/2022 pripradla Mariborčankam, Konjice na koncu boljše od Domžal

02
okt.
2021
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana- S tekmama v Ljubljani in Domžalah se je začela nova sezona v 1.SKL za ženske. V popoldanski tekmi so Mariborčanke premagale pomlajene Ježičanke, ŽKK Domžale pa so povratek med prvoligaško druščino želele takoj kronati s prvo zmago v sezoni, a jim je do le te zmanjkalo nekaj sreče in Konjičanke se domov vračajo s polnim plenom. 
Foto: ŽKK Domžale

1.SKL ZA ŽENSKE, 1. DEL TEKMOVANJA
1. kolo
Sobota, 2. oktobra


DERBY JEŽICA : MARIBOR 69:71 (19:13, 20:19, 14:21, 16:18)
CELOTNA STATISTIKA
Za uvod v sezono 2021/2022 sta se med seboj pomerili ekipi Ježice in Maribora, ter s tem tudi uradno odprle tekmovanje. Tekma je bila zanimiva, domače mlade igralke pa so se enakovredno kosale s Štajerkami, pri katerih pa mladosti prav tako ne manjka. Ljubljančanke so tekmo bolje odprle, v prvem polčasu so si priigrale prednost sedmih točk, vodile pa so tudi že za 13 točk (34:21). V tretji četrtini pa je prišlo do rahlega padca pri Ježičankah, kar so Štajerke izkoristile in do konca tega dela igre rezultat tudi izenačile. S tem je bila odločitev o zmagovalcu preložena na zadnji del tekme, ki je tudi sicer postregla z rezultatsko negotovostjo. V zadnji četrtini se je tehtnica prevesila na stran Mariborčank, ki so v tem času dosegle tudi delni izid 9:0 in si tako tlakovale pot do zmage, za katero pa so se morale še krepko potruditi v zadnjih minutah tekme, saj je Ježica imela 13 sekund do konca tekme dva prosta meta za izenačenje, a je oba zgrešila. Ježičanke so sicer nato pobrale skok v napadu, a so nato izgubile žogo in Mariborčanke so zadržale prednost dveh točk do konca, ter se veselile svoje prve zmage v prvenstvu. 
Najboljša strelka domače ekipe je postala Nikolina Delić, ki je dosegla 20 točk, strelsko ji je sledila Anđela Lalović z 18. Za zmagovite Štajerke se je strelsko najbolj izkazala Natalija Hočevar, ki je dosegla 18 točk, omeniti pa velja tudi Tiano Meglič Šteharnik, ki je 11 točkam dodala 8 skokov in 7 podaj.     
Ježičanke bodo naslednjo tekmo odigrale 9. oktobra, ko bodo spet doma in sicer bodo gostile igralke iz Slovenskih Konjic. Mariborčanke bodo v 2. kolu, 8. oktobra, doma gostile Triglav.

ŽKK DOMŽALE : PRO-BIT KONJICE 66:68 (16:10, 15:17, 23:13, 12:28)
CELOTNA STATISTIKA
Po enoletnem premoru so se Domžalčanke znova znašle med prvoligaškimi ekipami in za začetek so Domžalčanke, ki so močno prevetrile svojo ekipo, doma gostile ekipo iz Slovenskih Konjic. V prvem polčasu sta ekipi prikazali borbeno igro, Domžalčanke pa so vseskozi vodile, na koncu se je izkazalo, da kar od 2. do 39. minute srečanja, nekajkrat tudi za več kot 10 točk. Ko se je pred zadnjo četrtino že zdelo, da bodo uvrstitev med elito Domžalčanke proslavile s prvo zmago, se jim je v zadnji četrtini popolnoma ustavilo kot da bi se kanček ustrašile prve zmage. Njihova prednost se je hitro topila vse do trenutka, ko so Konjičanke z zadetim metom za tri točke tekmo 9 sekund pred koncem zmagale in se tako veselile uvodne zmage v sezoni 2021/2022.  Kljub temu, da so bile tudi Domžalčanke blizu zmage, je eden od poglavitnih razlogov za poraz njihovih kar 24 izgubljenih žog, medtem ko so jih Konjičanke izgubile le 9, prav tako pa so pri gostjah igralke s klopi bile bolj razpoložene od domačih.
Za Domžalčanke je Neža Šrot dosegla 15 točk, Sandra Bajrektarević pa je 14 točkam dodala 11 skokov. Pri igralkah iz Slovenskih Konjic se je Katja Klančnik izkazala z 17 točkami in kar 19 skoki! 
Tudi v drugem kolu bodo Konjičanke igrale v gosteh, saj se bodo 9. oktobra pomerile z Ježico. Domžalčanke pa bodo naslednjič aktivne 16. oktobra, ko bodo v gosteh igrale proti Cinkarni Celje.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se