Nazaj

1.SKL za ženske: Triglavanke v 2. kolu, na drugem gostovanju, ponovno uspešne

08
okt.
2021
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - S tekmo v Mariboru se je začelo 2. kolo v 1.SKL za ženske. Igralke Triglava so tudi drugo tekmo v sezoni odigrale v gosteh, tokrat v Mariboru in suvereno zmagale s 74:56. 
Foto: FB ŽKK Triglav

1.SKL ZA ŽENSKE, 1. DEL TEKMOVANJA
2. kolo
Petek, 8. oktober


MARIBOR : TRIGLAV 56:74 (8:19, 18:19, 11:21, 19:15)
CELOTNA STATISTIKA
Potem, ko so bile Kranjčanke uspešne na gostovanju v 1. kolu 1.SKL za ženske, so se v 2. kolu spet podale na novo pot, tokrat v Maribor, kjer jih je čakala domača zasedba, ki je v prvenstvo krenila ravno tako z zmago v uvodnem kolu.
Kljub temu so Gorenjke veljale za favoritinje srečanja, kar so tudi dokazale že kar na začetku tekme, ko so si v prvi četrtini priigrale 11 točk prednosti. Mariborčanke so v drugi četrtini našle ritem, s katerim so bile v tem delu tekme izenačene, a nato v tretjem delu igre spet popustile in tako so Triglavanke zadnji del tekme le kontrolirale, da ne pride o kakšnega presenečenja ter zasluženo zmagale z visoko prednostjo. Gostje so prevladovale v skoku (43:33) in bile boljše pri metu iz igre ter zabeležile več podaj. 
Najboljša strelka domače ekipe je bila Tiana Meglič Šteharnik z 12 oseženimi točkami, pri gostjah pa je to postala izkušena Rebeka Abramovič s 15 točkami.
Obe ekipi bosta naslednjič aktivni 16. oktobra, ko bodo Mariborčanke odpotovale v Slovenske Konjice, Triglav pa se bo proti Grosuplju prvič predstavil domači publiki. 

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se