Nazaj

1.SKL za ženske: V Domžalah do zmage VBO Maribor, Perez dosegla 25 točk

16
mar.
2023
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – Ta četrtek sta se v Domžalah na parketu srečali ekipi domačink ter VBO Maribora. Pred tem sta se ekipi pomerili dvakrat, prvič so bile bolj uspešne Domžalčanke, drugič pa Mariborčanke. Po napeti tekmi so se z rezultatom 61:73 tokrat veselile gostje. Med košarkaricami je najbolj izstopala Yeisey Alexandra Perez (Domažale), ki je ekipi prispevala 25 točk.
Foto:KZS/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA
7. kolo
Četrtek, 16. marec

DOMŽALE : VBO MARIBOR 61:73 (18:18, 14:20, 15:18, 14:17)

CELOTNA STATISTIKA

Danes sta se v Domžalah pomerili ekipi domačink ter VBO Maribora. Po napetem dvoboju so tekmo uspešneje zaključile gostje.

Vodstvo so v prvih minutah tekme prevzele Mariborčanke, a so domačinke do konca prve četrtine izenačile rezultat (18:18). Nato so v začetku druge četrtine gostje ponovno pridobile nekaj prednosti in jo uspešno ohranile do konca tekme, kljub temu da so se Domžalčanke večkrat nevarno približale.

Domačinke so bile nekoliko bolj natančne pri izvedbi prostih metov (84%-81%), prav tako pa so izgubile manj žog (16-23). Košarkarice gostujoče zasedbe so se bolj izkazale pri metu iz igre (29%-42%), skokih (38-48) ter podajah (14-20).

Med domačinkami je bila s 25 točkami strelsko najbolj natančna Yeisey Alexandra Perez. K temu jih je 7 dodala še Ana Tija Nikolič. Za nasprotno ekipo je največ točk dosegla Tina Tomšič, in sicer 17. Sledila ji je Špela Brecelj s 16 točkami.

Ekipa Domžal bo naslednjo tekmo odigrala 1. aprila, ko bo kot gostujoča ekipa nastopila proti Derby Ježici. Mariborčanke pa bodo naslednjič stopile na parket v ponedeljek, 20. marca, ko bodo gostovale v Slovenskih Konjicah.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se