Nazaj

1.SKL za ženske: V prvih polfinalnih obračunih zmagi za Cinkarno Celje in Triglav

19
apr.
2021
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – Današnji tekmi v Celju in Kranju sta bili prvi polfinalni tekmi v boju za državnega prvaka v 1.SKL za ženske. Celjanke so deklasirale igralke Tosame Ledite, Kranjčanke pa so v zelo izenačeni tekmi premagale Ježico. Povratni tekmi polfinala bosta 21. aprila v Domžalah in v Ljubljani.
Foto: ŽKK Cinkarna Celje

1. SKL ZA ŽENSKE, POLFINALE
Ponedeljek, 19. aprila


CINKARNA CELJE : TOSAMA LEDITA 91:31 (32:3, 25:10, 15:8, 19:10)
CELOTNA STATISTIKA
S tekmo v Celju sta se začela polfinalna dvoboja za lovoriko državnega prvaka v 1.SKL za ženske. Celjanke so v tekmo proti Domžalčankam vstopile kot jasne favoritinje, a takšnega atomskega začetka kot so ga domačinke prikazale v prvi četrtin ni bilo pričakovati. Aktualne državne prvakinje so tekmo začele z rezultatom 26:0 in tekmo odločile v svojo korist že v 7. minuti! Nato so razliko stalno poviševale, le ta pa je na koncu znašala kar 60 točk v korist Cinkarne Celja. Prav vsi statistični kazalci so bili v korist domače ekipe, najbolj pa bode v oči razlika v številu podaj (21-5), skokov (52-37) in uspešnosti meta iz igre (43%-20%). Gostje pa so tudi zapravile kar 34 žog, zato drugega kot hud poraz niti niso zmogle vknjižiti.
Najboljša strelka domače ekipe je postala Snežana Bogićević, ki je dosegla 19 točk, sledila ji je Lea Debeljak s 13.  Pri gostjah je Urša Žibert edina dosegla dvomestno število točk, in sicer 10, a je izgubila kar neverjetnih 12 žog.
Druga tekma polfinala (polfinale se igra na dve dobljeni tekmi) bo odigrana v Domžalah, 21. aprila.

TRIGLAV : JEŽICA 55:52 (17:17, 11:11, 10:11, 17:13)
CELOTNA STATISTIKA
V polfinalni seriji, kjer se je pričakovala večja izenačenost ekip Triglava in Ježice je že prva tekma to tudi potrdila. Prva tekma polfinala je bila trda in zelo izenačena. Nobena od ekip si ni priigrala večje prednosti od 7 točk, napada pa nista bila najbolj razpoložena, saj sta obe ekipi iz igre metali malo nad 30%. Tekma se je odločala v zadnjih minutah, kjer so bile Ježičanke nekoliko manj natančne v napadu, Kranjčanke pa so odločilne točke dosegale z izvajanjem prostih metov. V zadnji sekundi je Sara Meden poizkusila še z metom za tri točke z velike razdalje, a bila nenatančna in Triglav je v seriji povedel z 1:0. Kranjčanke so bile za malenkost boljše v večini elementov igre, izgubile so 7 žog manj ter dosegle 12 točk več po izgubljenih žogah nasprotnic, to pa je bila tudi poglavitna razlika, ki je domači ekipi prinesla zmago.
Za igralke iz Kranja sta Rebeka Abramovič in Manca Vrečer dosegli 15 in 13 točk. Pri Ježici je Sara Meden dosegla 18 točk, Neža Šrot pa ji je sledila z 12.
Povratna tekma polfinalne serije bo v sredo, 21. aprila, v Ljubljani.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se