Nazaj

1.SKL za ženske: V tretji tekmi 1. kola zmaga za Triglavanke

06
okt.
2021
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - S tekmo v Domžalah se je nadaljevalo 1. kolo v 1.SKL za ženske, kjer sta se srečali ekipi Tosama Ledita in Triglav. Kranjčanke so upravičile vlogo favoritinj in zabeležile svojo prvo zmago v sezoni. 

1.SKL ZA ŽENSKE, 1. DEL TEKMOVANJA
1. kolo
Sreda, 6. oktober


TOSAMA LEDITA : TRIGLAV 66:79 (18:29, 11:15, 16:22, 21:13)
CELOTNA STATISTIKA
Tudi Domžalčanje in Gorenjke so dočakale prvo tekmo v sezoni 2021/2022 v 1.SKL za ženske. Uvodna zmaga pa je po pričakovanjih, pripradla slednjim, saj so tudi pred tekmo veljale za favoritinje srečanja.
V prvi četrtini so bile Triglavanke izjemno napadalno razpoložene in si ob koncu tega dela igre že priigrale 11 točk prednosti. Tudi v drugi četrtini so zavoljo dobrega kroženja žoge svojo prednost le poviševale. Ko so v tretji četrtini povedle že za 26 točk se je srečanje zdelo že odločeno, a so ob koncu tretje in na začetku četrte četrtine Domžalčanke s serijo 15:0 vnesle nekaj nemira v kranjsko vrsto. Vendar je domači ekipi za kaj več kot omilitev poraza zmanjkalo časa in energije, Triglavanke pa so tekmo izkušeno pripeljale do konca in tako dosegle krstno zmago v sezoni 2021/2022.
Najboljša strelka domače ekipe je postala Urša Žibert, ki je dosegla 29 točk (7 skokov in 6 podaj). Za zmagovite gostje sta Manca Vrečer (9 skokov) in Lara Kozina Bubnič (14 skokov, statistični indeks 31), ki je še lansko sezono igrala za Tosamo Ledita, dosegli po 19 točk. 
Tosama Ledita bo naslednjo tekmo odigrala 9. oktobra, ko bodo igralke iz Domžal odšle na gostovanje v Grosuplje, Triglav pa bo že čez dva dni tudi drugo tekmo sezone odigral v gosteh, tokrat se Kranjčanke odpravljajo na pot v Maribor.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se