Nazaj

1.SKL za ženske: Začelo se je 3. kolo, zanesljiva zmaga Cinkarne Celja, Tosami Ledita prva zmaga doma, trojni dvojček Urše Žibert

15
okt.
2021
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - Večerni tekmi v Celju in Domžalah sta naznanili začetek 3. kola v 1.SKL za ženske. Državne prvakinje niso imele težav s povratnicami v ligo, Tosama Ledita pa je bila, s pomočjo trojnega dvojčka Urše Žibert, doma boljša od Akson Ilirije. Ostali dve tekmi 3. kola bosta odigrani v soboto, 16. oktobra.

1.SKL ZA ŽENSKE, 1. DEL TEKMOVANJA
3. kolo

Petek, 15. oktobra

CINKARNA CELJE : DOMŽALE 110:38 (22:9, 21:18, 35:2, 32:9)
CELOTNA STATISTIKA
Povratnice v ligaško tekmovanje, igralke Domžal, so se v začetku 3. kola pomerile z zasedbo iz Celja. Kot je bilo pričakovati, so aktualne državne prvakinje, predvsem v drugem polčasu, pokazale svojo moč in z lahkoto zmagale. V prvem polčasu so se gostje še nekako upirale Celjankam, v drugem pa jih je povsem zmanjkalo in spremljali smo dokaj enosmerni promet, kjer so aktualne državne prvakinje bolj kot ne uigravale svoje postavitve v obrambi in napadu za naslednje tekme. V tem trenutku je bila razlika v korist Celjank previsoka.
Napadalno najbolj razpoloženi igralki domače ekipe sta bili Katrina Pardee (16 skokov) in Mojca Jelenc (11 skokov), ki sta dosegli vsaka po 22 točk. Pri gostujoči ekipi je le Sandra Bajrektarević edina osegla dvomestno število točk, in sicer 10.  
Celjanke bodo v 4. kolu, 23. oktobra, gostovale v Ljubljani, kjer jih čaka zasedba Derby Ježice, Domžalčanke pa bodo v lokalnem derbiju isti dan gostile Tosamo Ledita. 

TOSAMA LEDITA : AKSON ILIRIJA 73:62 (22:22, 16:14, 22:10, 13:16)
CELOTNA STATISTIKA
Tosama Ledita je dosegla svojo prvo zmago v sezoni 2021/2022. Po izenačenem prvem polčasu, ki so ga z minimalno prednostjo dobile domače košarkarice, so si Domžalčanke odločilno prednost pridobile v tretji četrtini in tako dosegle svojo prvo zmago v sezoni. Domžalčanke so bile veliko boljše v skoku (58-30), imele so boljši met iz igre, prav tako pa so dosegle kar 10 podaj več kot gostje (24-14), zato je bila njihova zmaga povsem zaslužena.
Posebno velja izpostaviti igralko Tosame Ledita, Uršo Žibert, ki je dosegla trojnega dvojčka, saj je 20 točkam dodala 10 skokov in 13 podaj! Igralka Tosame Ledita, Lejla Pamić, je 19 točkam dodala kar 12 skokov. Pri gostjah je Sara Sambolić (10 skokov) dosegla 16 točk, Hana Sambolić pa jih je dodala 15.
V 4. kolu bodo igralke Tosame Ledita ostale v Domžalah, saj bodo gostovale pri istoimenski ekipi, Akson Ilirija pa bo isti dan (23. oktober) gostila Triglav.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se