Nazaj

1.SKL za ženske: Zaključeno 2. kolo, prvič na parketu tudi Celjanke

09
okt.
2021
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - Z današnjimi tremi tekmami se je zaključilo 2. kolo. Prvič v sezoni 2021/2022 smo videli na parketu aktualne državne prvakinje, ekipo Cinkarne Celja, ki v Ljubljani proti Aksonu Iliriji ni imela težav. Igralke Pro-Bit Konjic so zabeležile že drugo zmago na gostovanju, Grosuplje pa je tudi prvič v sezoni stopilo na parket v tej sezoni in svoj debi kronalo z zmago proti Tosami Ledita.

1.SKL ZA ŽENSKE, 1. DEL TEKMOVANJA
2. kolo
Sobota, 9. oktobra


AKSON ILIRIJA : CINKARNA CELJE 81:119 (32:36, 18:30, 19:26, 12:27)
CELOTNA STATISTIKA
Akson Ilirija in Cinkarna Celje sta svoj uvod v sezono 2021/2022 dočakala danes in to se je verjetno tudi poznalo po rezultatu prve četrtine, ki je postala prava napadalna eksplozija, saj sta obe ekipi skupaj dosegli kar 68 točk v prvih desetih minutah igre. V drugi četrtini so državne prvakinje nadaljevale z napadalno učinkovitostjo, Ilirijanke pa so začele nekoliko popuščati. V nadaljevanju tekme so Celjanke prikazale dejstvo, da premorejo več kvalitete od Ljubljančank in tekmo mirno, a napadalno zelo učinkovito pripeljale do zmage z visoko razliko. 
Napadalno najbolj razpoložena igralka domače ekipe je bila Tara Pulević, ki je dosegla 25 točk, Sara Sambolić pa jih je dodala 21. Zanimiv statistični podatek na tekmi je dejstvo, da so igralke Cinkarne Celja nad Saro Sambolić storile kar 15 osebnih napak. Pri gostjah je bila najboljša strelka Katrina Pardee, ki je dosegla kar 32 točk v le nekaj manj kot 24 minutah, ki jih je prebila na parketu, Mojca Jelenc pa je 24 točkam dodala 11 skokov.   
Ilirijanke se bodo 16. oktobra, v 3. kolu, pomerile s Tosamo Ledita, Celjanke pa bodo dan prej gostile Domžale.  

DERBY JEŽICA : PRO-BIT KONJICE 70:83 (21:16, 13:18, 17:23, 19:26)
CELOTNA STATISTIKA
Derby Ježica je še drugič na domačem terenu odigrala rezultatsko zelo tesno tekmo, a jo na koncu izgubila. Pro-Bit Konjice pa se še z drugega gostovanja v sezoni domov vrača z zmago. Tekma je bila od samega začetka zelo izenačena in nobena ekipa si ni priigrala večje prednosti. Ko je bil rezultat tri in pol minute pred koncem srečanja poravnan na 70, se je pričakovala tesna končnica, a so do konca tekme na parketu obstajale le igralke iz Slovenskih Konjic, ki so tekmo v dobrih treh minutah zaključile z delnim izidom kar 13:0 in se tako veselile svoje druge zmage v prvenstvu. Gostje so bile boljše pri metu iz igre in izgubile kar 11 žog manj, zato so zasluženo zmagale.
Za Ježičanke je Hana Ivanuša dosegla 24 točk in 7 skokov, pri gostjah pa je bila napadalno najbolj uspešna Tia Tajhar, ki je dosegla 24 točk in 9 podaj. Za Konjičanke je tudi Maruša Podgrajšek dosegla 19 točk (5 trojk), Eva Brdnik pa je 15 točkam dodala 12 skokov.
V 3. kolu bodo igralke Derby Ježice proste, Konjičanke pa bodo 16. oktobra gostile Maribor. 

GROSUPLJE : TOSAMA LEDITA 75:42 (23:14, 24:9, 14:10, 14:9)
CELOTNA STATISTIKA
Tudi Grosuplje je svojo novo sezono začelo v 2. kolu, prve nasprotnice pa so jim bile igralke Tosame Ledita. Kot bi bile domače igralke lačne igranja v novi sezoni, so tekmo v svojo korist odločile že v prvem polčasu, saj jim Domžalčanke enostavno niso mogle parirati v obrambi in so tako v prvih dvajsetih minutah prejele 47 točk. V drugem polčasu so igralke Grosuplja le kontrolirale rezultat, Domžalčanke pa tudi napadalno niso bile ne najvišji ravni, saj so v tem delu igre dosegle le 19 točk. Kljub visoki razliki je zanimivo, da so gostujoče igralke dobile skok (41-34), a so bile domače igralke boljše v večini ostalih statističnih elementov. 
Najboljša strelka srečanja je postala nova okrepitev Grosuplja, Sara Meden, ki je dosegla 25 točk. Pri gostujoči ekipi je bila standardno napadalno najbolj razpoložena Urša Žibert, ki se je ustavila pri 15 točkah. 
Grosuplje v 3. kolu potuje na gostovanje v Kranj, Tosama Ledita pa isti dan (16. oktobra) doma pričakuje igralke Aksona Ilirije. 

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se