Nazaj

1.SKL za ženske: Zmage Celjank, Ježice in Aksona Ilirije

27
mar.
2021
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – V soboto so bile odigrane tri tekme predzadnjega, 13. kola drugega dela 1.SKL za ženske. V Grosuplju so igralke Ježice slavile po boljši igri v prvih treh četrtinah, Cinkarna Celje ni imela težav v Domžalah, Ilirijanke pa so se namučile v Mariboru, a na koncu vseeno zmagale.

1.SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA
13. kolo
Sobota, 27. marca


GROSUPLJE : JEŽICA 56:75 (9:19, 18:27, 9:14, 20:15)
CELOTNA STATISTIKA
Čeprav so igralke Grosuplja zapravile možnost za uvrstitev v polfinale državnega prvenstva so si pred tekmo gotovo želele skalpa tretjeuvrščene ekipe 1.SKL za ženske. Ježičanke pa, vedoč, da so zanesljivo uvrščene v polfinale, nadaljujejo s pripravo na končnico in tekma proti žilavi ekipi iz Grosuplja je predstavljala dober test za Ljubljančanke. Ježičanke so se tekme v Grosuplju na začetku lotile bolj previdno kot prejšnjo proti Mariboru, zato domači ekipi niti za sekundo niso prepustile vodstva, svojo prednost pa so povečevale skozi celotno tekmo, ta pa je bila najvišja v 34. minuti srečanja, ko so gostje povedle za 30 točk (40:70). Ljubljančanke so bile boljše pri metu iz igre (44%-28%), v skoku (48-33) in pri podajah (21-10), tako da končna razlika med tekmicama ne preseneča.
Najboljša strelka domače ekipe je postala Lea Mehle, ki je dosegla 10 točk, omeniti pa velja redek statistični podatek, saj je pri Grosuplju Eva Mrhar dosegla 8 skokov, vse v napadu. Pri Ježici se je spet strelsko izkazala Sara Meden, ki je dosegla 15 točk, tri manj pa je ob 15 skokih prispevala Mojca Ahac. Prav tako je za gostje 12 točk prispevala Nikolina Delić.      
Igralke Grosuplja bodo v svoji zadnji tekmi drugega dela tekmovanja 31. marca gostovale v Ljubljani pri Aksonu Iliriji, Ježičanke pa bodo isti dan pričakale Tosamo Ledito.

TOSAMA LEDITA : CINKARNA CELJE 62:111 (20:28, 15:30, 11:25, 16:28)
CELOTNA STATISTIKA
Čeprav je bilo že pred tekmo v Domžalah jasno, da se je Tosama Ledita uvrstila v polfinale državnega prvenstva, jim je v pripravi na tekme končnice gotovo pomagala tudi težka tekma proti aktualnim državnim prvakinjam, ki so bile jasne favoritinje za zmago. Celjanke pa v lovu na prvo mesto pred končnico gotovo niso želele ničesar prepuščati naključju in so morale v tekmo vstopiti maksimalno koncentrirano. Prva četrtina je bila tudi edina, ki je bila približno izenačena, a so igralke Cinkarne Celje na koncu četrtine na dvominutni odmor odnesle osem točk prednosti. V nadaljnjih treh četrtinah so gostje razliko močno povečevale vsako četrtino in na koncu še četrtič na tekmah v sezoni 2020/2021 dosegle več kot 100 točk. V večini statističnih podatkov so bile igralke iz Celja veliko boljše, za tri točke so metale celo 53%, zanimivo pa je da so močno izgubile skok, saj so igralke Tosame Ledite dosegle 47 skokov, gostje pa le 30. Vendar pa ta zanimiv podatek ni mogel vplivati na končno razliko med ekipama in zmago Cinkarne Celja. Pri obeh ekipah so vse igralke tudi vstopile v igro.
Za Domžalčanke je Urša Žibert dosegla 12 točk, toliko pa jih je prispevala tudi Manca Vesel. Pri Cinkarni Celju je strelsko izstopala Mojca Jelenc z 18 točkami, Snežana Bogićević je prispevala 19 točk.
V zadnjem kolu drugega dela bodo 31. marca gostovale pri Ježici, Celjanke pa bodo 29. marca v Mariboru odigrale še zaostalo tekmo 11. kola. 

MARIBOR : AKSON ILIRIJA 84:87 (24:18, 20:20, 17:28, 23:21)
CELOTNA STATISTIKA
Dvoboj zadnje in predzadnje ekipe je bil bolj prestižnega značaja, saj Mariborčanke že nekaj časa na lestvici 1.SKL za ženske ne morejo več prehiteti Aksona Ilirijo. Ekipi sta tekmo začeli z odprto, napadalno igro, v kateri je bilo videti, da ne čutita obremenjenosti. Mariborčanke, kot ničkolikokrat do zdaj, so prvi polčas odigrale dobro in na odmor odšle s šestimi točkami prednosti. Nato pa spet slabše vstopile v drugi polčas, saj so Ljubljančanke tretjo četrtino dobile za kar 11 točk. V zadnji četrtini so se domačinke zopet nevarno približevale in tekma je zaradi tega bila na koncu še bolj zanimiva. Maribor se je 27 sekund pred koncem srečanja približal le na dve točki zaostanka (84:86), nato pa 10 sekund pred koncem naredil osebno napako nad najboljšo strelko Aksona Ilirije, Saro Sambolić, ki pa je zadela le enega od dveh prostih metov in s tem dala priložnost Štajerkam, da z metom za tri točke izsilijo podaljšek. Ta pa Tiani Meglič Šteharnik v zadnji sekundi ni uspel, zato se točki peljeta z igralkami Aksona Ilirije v Ljubljano. Tudi v statističnih elementih tekme sta bili ekipi dokaj izenačeni, Ljubljančanke pa so zadele več metov za tri točke in bolje izkoriščale izgubljene žoge domače ekipe, hkrati pa bile tudi bolj natančne pri izvajanju prostih metov.
Pri Mariboru sta bili strelsko najbolj razpoloženi Merisa Dautović (14 skokov) in Ksenji Hribljan, ki sta dosegli po 20 točk, pri Ljubljančankah pa je bila z 22 točkami najbolj učinkovita Sara Sambolić. Manca Marguč je za Akson Ilirijo prispevala 18 točk.
Mariborčanke bodo pred zadnjim kolom v ponedeljek, 29. marca, odigrale še zaostalo tekmo 11. kola drugega dela, ko bodo gostile Cinkarno Celje, Akson Ilirija pa bo v sredo, 31. marca, doma odigrala zadnjo tekmo prvenstva, in sicer proti Grosuplju.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se