Nazaj

Bodi prvi z vstopnico ženskega evropskega prvenstva v Ljubljani

15
mar.
2023
  • Članice

Ljubljana –  Čez točno tri mesece bomo v Ljubljani in Tel Avivu dočakali uvodni sodniški met 39. evropskega prvenstva za košarkarice, ki bo potekalo med 15. in 25. junijem. Uradna prodaja vstopnic za dvoboje v ljubljanski dvorani Stožice bo stekla dva meseca pred začetkom, navijači pa si od danes naprej lahko zagotovite možnost prednostnega nakupa. #rakete se bodo v skupinskem delu EuroBasketa pomerile z Veliko Britanijo, Nemčijo in Francijo.

Šestnajst sodelujočih reprezentanc 39. izvedbe evropskega prvenstva za košarkarice je razdeljenih v štiri štiričlanske skupine. Dve bosta potekali v Tel Avivu in dve v Ljubljani. Vse tekme v Sloveniji se bodo igrale v ljubljanski dvorani Stožice. Poleg predtekmovalnih skupin C in D bo v Ljubljani odigran celoten finalni del, od vseh četrtfinalnih tekem dalje pa vse do velikega finala.

Navijači bodo tako v Stožicah videli kar 25 tekem. V prvih dneh prvenstva bodo poleg Slovenije na delu opazovali še reprezentance Nemčije, Velike Britanije, Francije, Turčije, Slovaške, Madžarske in Srbije.

SPLETNA STRAN EVROPSKEGA PRVENSTVA ZA ŽENSKE 2023

Na domačem EuroBasketu bo četrtič zapored igrala tudi slovenska reprezentanca. Ples kroglic je #raketam namenil reprezentance Francije, Velike Britanije in Nemčije. Uvodno tekmo bodo Slovenke odigrale prvi dan prvenstva 15. junija proti Veliki Britaniji, dan kasneje proti Nemčiji, nato pa se bodo po dnevu premora za konec skupinskega dela 18. junija pomerile še s Francijo. Natančen razpored in ure tekem evropska košarkarska zveza FIBA še usklajuje z vsemi lastniki televizijskih pravic.

Prvouvrščene reprezentance vsake skupine se bodo po odigranem skupinskem delu neposredno uvrstile v četrtino finala. Drugo in tretjeuvrščene reprezentance skupin čaka repašaž za preostala štiri prosta mesta v izločilnih bojih (A2:B3, B2:A3, C2:D3, D2:C3), ki bo na sporedu 19. junija v Tel Avivu (skupini A in B) ter 20. junija v Ljubljani (skupini C in D). Četrtfinalni dvoboji bodo na sporedu 22. junija, polfinalna dvoboja ter prvi kvalifikacijski tekmi za uvrstitev v kvalifikacije za olimpijske igre 24. junija, odločilna tekma za olimpijski kvalifikacijski turnir in boja za medalje pa v nedeljo, 25. junija.

RAZPORED IN DATUMI TEKEM EVROPSKEGA PRVENSTVA ZA ŽENSKE 2023

Prijavi se na Eventim ''Ticketalarm'' in izkoristi ekskluzivno možnost prednostnega nakupa vstopnic
Uradna prodaja vstopnic za dvoboje ženskega evropskega prvenstva v ljubljanski dvorani Stožice bo stekla točno dva meseca pred začetkom prvenstva, v soboto, 15. aprila. Navijači pa si od danes naprej že lahko zagotovite možnost prednostnega nakupa. Na spletni strani Eventim.si se z elektronskim naslovom prijavite na ''Ticketalarm''.

Vsi, ki se boste prijavili do vključno ponedeljka, 3. aprila, boste iz sistema Eventim redno obveščeni o  pomembnih informacijah povezanih s samim dogodkom ter imeli pred začetkom uradne prodaje tri dni možnost izkoristiti že omenjeni prednostni nakup, ki bo omogočal izbiro najboljših in količinsko omejenih sedežev po posebno ugodnih predprodajnih cenah.

Prve vstopnice podarja dvanajsterica ambasadork prvenstva
Tri mesece pred začetkom EuroBasketa je znanih tudi vseh dvanajst ambasadork prvenstva, ki bodo med drugim skrbele za dodatno promocijo tega odmevnega dogodka. Ambasadorke prvenstva so Divna Brkić Hendrickx, Vanja Černivec, Maja Erkić, Tjaša Ficko, Jovita Jeglič, Ditka Maučec, Sanja Modrić, mag. Maja Pak, Alenka Potočnik Anžič, mag. Petra Stušek, Rankica Šarenac in Katja Temnik. Slednje bodo najprej razveselile košarkarske navdušence. Na družbenih omrežjih Košarkarske zveze Slovenije bodo namreč vse do 14. aprila v nekaj sklopih podarjale vstopnice EuroBasketa za tekme slovenske reprezentance. Prvič že ta četrtek, 16. marca.

Slovenke bodo sicer na prvenstvu stare celine zaigrale četrtič zapored. Na svojem prvem prvenstvu leta 2017 v Pragi so v predtekmovanju dosegle eno zmago in zasedle 14. mesto, v Nišu in Beogradu dve leti kasneje pa so se uvrstile v kvalifikacije za četrtfinale in po porazu z Belgijo osvojile končno deseto mesto. Desete so bile tudi pred dvema letoma, ko sta EuroBasket gostili Španija in Francija. Naslov prvakinj bodo branile košarkarice Srbije.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se