Nazaj

E-reprezentanca v petek prvič v soju žarometov

06
maj
2021
  • Ostalo

Ljubljana – Slovensko košarkarsko e-reprezentanco konec tedna čaka zgodovinski prvi nastop na tekmovanju pod okriljem svetovne košarkarske organizacije FIBA. Slednja od petka do nedelje pripravlja že tretje srečanje najboljših igralcev računalniške igre NBA 2K21 na igralni konzoli Sony PlayStation.

VSE O KOŠARKARSKI E-REPREZENTANCI

Slovenski e-reprezentanti so se v zadnjih dveh tednih intenzivno pripravljali na prvi izziv, ki je pred njimi. Tako so najprej v Mariboru opravili vikend priprave, ki so bile v prvi vrsti namenjene postavljanju strategije igranja, kot tudi preučevanju nasprotnikov na turnirju. Minulo soboto pa so odigrali tudi pripravljalno tekmo. Pomerili so se z reprezentanco Švice in zmagali s 56:42.

KDO SO SLOVENSKI E-REPREZENTANTI?
VIDEO PREDSTAVITEV E-REPREZENTANTOV

Slovenska e-reprezentanca bo ta konec tedna nastopila na evropskem delu turnirja Next Gen (Sony Playstation 5). Enajst reprezentanc bo razdeljenih v tri skupine. V skupini A so Turčija, Švica, Danska in Slovenija, v skupini B Nemčija, Španija, Luksemburg in Francija, v skupini C pa Italija, Velika Britanija in Belgija.

TEKME V SKUPINI A
SISTEM TEKMOVANJA
VSE O TURNIRJU FIBA OPEN III

Za uvod se bodo Slovenci v petek, 7. maja ob 19. uri pomerili s Turčijo, ob 19.40 jih čaka dvoboj s Švico in za konec skupinskega dela ob 20.20 še obračun z Dansko. Sobota in nedelja sta namenjeni za tekme izločilnega dela turnirja. Vse tekme bodo prikazane v neposrednih spletnih prenosih na Fibinem YouTube, Twitch in Facebook kanalu ter na YouTube kanalu Košarkarske zveze Slovenije.

POVEZAVA DO SPLETNEGA PRENOSA

David Babič, kapetan e-reprezentance:
''Vsi reprezentanti že komaj čakamo, da lahko zastopamo Slovenijo na uradnih tekmovanjih. Z ekipo smo v pripravljalnem delu dvignili raven naše igre tako v napadu kot v obrambi. Na uvodni tekmi nas čaka trenutno najboljša reprezentanca v Evropi, Turčija, a kljub temu bomo skušali z našo ekipno igro pripraviti presenečenje. Smo sicer novinci in brez izkušenj na tem področju, a vseeno verjamem, da se lahko prebijemo iz skupine in ogrozimo tudi ostale tekmece na turnirju.''
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se