Nazaj

E-reprezentanca zaključila uvodne priprave pred zgodovinskim prvim nastopom

25
apr.
2021
  • Ostalo

Maribor – Slovenski e-reprezentanti so v Mariboru zaključili uvodne dvodnevne priprave pred zgodovinskim prvim nastopom na tekmovanju pod okriljem svetovne košarkarske organizacije FIBA. Slednja v petek, 7. maja pripravlja že tretjo srečanje najboljših igralcev računalniške igre NBA 2K21 na igralni konzoli Sony PlayStation. Med 60 reprezentancami, ki bodo merile moči na regionalnih turnirjih, se bo prvič predstavila tudi slovenska reprezentanca.

Prvo košarkarsko e-reprezentanco Slovenije predstavljajo Gašper "gaps" Kemperle iz Škofje Loke na položaju obrambnega igralca, Žiga "Shejvi" Gaber iz Murske Sobote na položaju centra , Nik "urbi" Urbas iz Miklavža na Dravskem polju na položaju centra in David "Babo23" Babič iz Šenčurja, Jani "dzani55" Žibert iz Krškega ter Andraž "Andi" Kores iz Miklavža na Dravskem polju kot napadalci.

Na pripravah v Mariboru so e-reprezentanti delovali predvsem na področju ustvarjanja ekipne kemije in komunikacije, ki jim bo prav prišla na samem turnirju. Poleg tega je bil poglaviten pomen na sestavi strategije igranja kot tudi na preučevanju nasprotnikov na turnirju.

Slovenska e-reprezentanca bo nastopila na evropskem delu turnirja Next Gen (Sony Playstation 5). Enajst reprezentanc bo razdeljenih v tri skupine. V skupini A so Turčija, Švica, Danska in Slovenija, v skupini B Nemčija, Španija, Luksemburg in Francija, v skupini C pa Italija, Velika Britanija in Belgija. V petek, 7. maja se bodo Slovenci ob 19. uri pomerili s Turčijo, ob 19.40 jih čaka dvoboj s Švico in za konec skupinskega dela ob 20.20 še obračun z Dansko.

TEKME V SKUPINI A
SISTEM TEKMOVANJA
VSE O TURNIRJU FIBA OPEN III

Svetovna košarkarska organizacij FIBA v letih 2021 in 2022 načrtuje tudi izvedbo kvalifikacij za evropska in svetovna prvenstva ter kontinentalna in svetovna tekmovanja, Slovenija pa bo v teh tekmovanjih igrala aktivno vlogo.

David Babič, kapetan slovenske e-reprezentance:
''Pred prvimi pripravami smo imeli s fanti cilj, da se čim bolj spoznamo in povežemo ter, da ustvarimo potrebno kemijo v ekipi. V igri smo si porazdelili ustrezne vloge in izvedli uvodno pripravo na nasprotnike, ki nas čakajo na FIBA Open III. Prav tako smo zarisali nove koncepte igranja in akcije, s katerimi se bomo zoperstavili nasprotnikom, fokus prvih priprav pa je bil na rotaciji igralcev v obrambi. Mislim, da smo priprave dobro izkoristili, veselimo se tudi drugih priprav in verjamem, da bomo na turnirju dostojno zastopali Slovenijo.''
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se