Nazaj

E-reprezentanca zgodovinski nastop končala v četrtfinalu

10
maj
2021
  • Ostalo

Ljubljana – Slovenska košarkarska e-reprezentanca je konec tedna dočaka zgodovinski prvi nastop na tekmovanju pod okriljem svetovne košarkarske organizacije FIBA. Slednja je od petka do nedelje pripravila že tretje srečanje najboljših igralcev računalniške igre NBA 2K21 na igralni konzoli Sony PlayStation.

VSE O KOŠARKARSKI E-REPREZENTANCI

Slovenska e-reprezentanca je konec tedna nastopila na evropskem delu turnirja Next Gen (Sony Playstation 5). Enajst reprezentanc je bilo razdeljenih v tri skupine, Slovenija pa je nastopila v skupini A. V skupinskem delu so Gašper "gaps" Kemperle, Žiga "Shejvi" Gaber, Nik "urbi" Urbas, David "Babo23" Babič, Jani "dzani55" Žibert ter Andraž "Andi" Kores najprej s 33:85 izgubili proti reprezentanci Turčije. V nadaljevanju turnirja so nato z 59:38 premagali Švico in z 69:96 izgubili z Dansko, kar jih je popeljalo v četrtfinale turnirja.

Tam so se na dve dobljeni tekmi pomerili s Francijo, ki je dobila že uvodna dvoboja. Najprej je zmagala z 79:57 in nato še s 73:52. Glede na to, da je e-šport pri nas še v povojih, tokratni tekmeci pa so na tem področju že pravi profesionalci, so prikazane igre in uvrstitev v četrtfinale odlična popotnica za prihodnje turnirje pod Fibinem okriljem. Evropski del turnirja ta konec tedna je sicer pripadel reprezentanci Turčije, ki je v finalu ugnala Nemčijo ter ubranila na zadnjem turnirju priigrani naslov zmagovalcev.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se