Nazaj

EP MU18: Slovenci izpadli iz divizije A

06
avg.
2017
  • Fantje U18

Bratislava - Slovenska reprezentanca fantov do 18 let se je danes pomerila na tekmi za 13. mesto na evropskem prvenstvu proti Črni gori. Slovenci so izgubili z rezultatom 73:61 in so tako izpadli iz elitne divizije evropskega prvenstva.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA FANTE DO 18 LET 2017, PIEŠTANTY IN BRATISLAVA (SLOVAŠKA):
TEKMA ZA 13. MESTO:

 

Nedelja, 6. avgust:
ČRNA GORA : SLOVENIJA 73:61 (23:15, 19:12, 11:19, 20:17)
Strelci za Slovenijo: Šuša 20 (7 skokov), Klavžar 17 (5 podaj), Kralj 9, Ličen 8, Jančar Jarc 5, Sušec 2, Gaberšek, Andolšek Heine (7 skokov), Klanjšček, Mlakar, Jogan, Gorbachov.

STATISTIKA

Slovenska moška reprezentanca fantov do 18 je danes odigrala zadnjo tekmo na evropskem prvenstvu in izgubila. Slovenci so evropsko prvenstvo končali na 14. mestu in so, tako kot reprezentanca fantov do 20 let, izpadli iz elitne divizije.

Slovenija je zadnjo tekmo prvenstva začela v postavi Klavžar, Šuša, Ličen, Kralj in Gorbachov. Pri rezultatu 4:4 so si Črnogorci z delnim izidom 10:0 priigrali prvo večjo prednost na tekmi. Največ so Črnogorci v prvi četrtini vodili za 15, ob izteku prvih deset minut pa je semafor kazal 23:13 v črnogorsko korist.

Tudi v drugi četrtini Slovenci niso ujeli pravega ritma in prednost Črnogorcev se je ves časa gibala okoli 20 točk. Na najdaljši odmor so se varovanci Tomaža Fartka podali s 17 točkami zaostanka (42:25).

Črna gora je prevladovala tudi prvih pet minut tretjega dela, nato pa so Slovenci pri zaostanku z 53:37 naredili delni izid 9:0 in se pred zadnjimi desetimi minutami vrnili v igro (53:46).

V zadnjih desetih minutah se je Slovenija poskušala približati nasprotnikom, a neuspešno. Črnogorski košarkarji so odbili vsak slovenski napad in zmagali z izidom 73:61.

Najboljši strelec slovenske izbrane vrste je bil Nikolas Šuša z 20 točkami, k temu dosežku pa je dodal tudi sedem skokov. Nejc Klavžar je dosegel 17 točk in pet podaj, David Kralj pa je v statistiko vpisal devet točk.

Izjava po tekmi:

Tomaž Fartek, glavni trener slovenske reprezentance do 18 let:
"Črna gora je bila danes boljši nasprotnik in so zasluženo obstali v A diviziji. Mi smo imeli preveč problemov s kontakt igro, da bi jim lahko bolje pararirali, sem pa zelo ponosen na igralce, kako so se od prve do zadnje minute borili po svojih najboljših močeh. Iskreno upam, da jim bo ta izkušnja pripomogla v njihovih nadaljnjih karierah in jim posledično želim vse najboljše. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil obema pomočnikoma in fizioterapevtu, ki so opravili odlično delo skozi celotno prvenstvo. Kot ostali člani ekipe, sem si tudi sam želel obstanka v A diviziji, zato rezultat jemljem kot neuspeh, za katerega prevzemam popolno odgovornost."

URADNA STRAN EVROPSKEGA PRVENSTVA

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se