Nazaj

EP ŽU18: Košarkarice uspešno začele drugi del tekmovanja

12
jul.
2019
  • Dekleta U18

Ljubljana/Skopje - Reprezentanca deklet U18 je danes začela z razvrstitvenimi tekmami od 9. do 16. mesta. Na prvi tekmi drugega dela so slovenske košarkarice premagale reprezentanco Islandije, jutri pa jih čaka nov preizkus proti zmagovalkam obračuna med Slovaško in Ukrajino.  

 
Reprezentanca deklet U18 je v skupinskem delu tekmovanja zasedla tretje mesto in prvenstvo v drugem delu nadaljuje s tekmami za razvrstitev od 9. do 16. mesta. Slovenke so prvo tekmo proti Islandiji prepričljivo zmagale. V prvih desetih minutah so si priigrale osem točk prednosti, v drugi četrtini pa so svojo prednost povišale že na 19 točk, kar je bilo na koncu tudi dovolj za prvo zmago v drugem delu tekmovanja. Lea Debeljak je zaradi poškodbe gležnja izpustila obračun proti Islandkam, strelsko najučinkovitejša pa je bila Elma Dautović z 20 točkami. Slovenijo že jutri čaka težek obračun proti zmagovalkam srečanja med Ukrajino in Slovaško. Tekmo, ki se bo začela ob 18.45 uri bo moč spremljati tudi na naši Facebook strani.

Ernest Novak, selektor reprezentance deklet U18:
"Tekmo smo zasluženo dobili, vendar s pristopom nisem zadovoljen. Na prihajajoči tekmi bomo morali odigrati bolje. Čestitke dekletom za zmago."

TEKME DRUGEGA DELA EVROPSKEGA PRVENSTVA

Petek, 12. julij, ob 14:15
SLOVENIJA : ISLANDIJA 72:45

Merlak 8, Hribljan 4, Hlebec 2, Burgar 4, Tajhar 2, Debeljak, Zupanc 7, Dautović 20, Perez 7, Vrečer 2, Vide 8, Pavlič 8
STATISTIKA
POSNETEK TEKME

POVEZAVA NA TEKME SKUPINSKEGA DELA
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se