Nazaj

FIBA EP MU 16: Slovenija tudi po tretji tekmi neporažena, tokrat padla Turčija

18
avg.
2021
  • Novice
  • Fantje U16

Ljubljana/Novi Sad: Slovenska moška reprezentanca do 16 let, ki nastopa od 16. do 21. avgusta na FIBA evropskem prvenstvu v obliki challengerja v srbskem mestu Novi Sad, je v tretjem nastopu zabeležila še tretjo zmago, tokrat so bili naši reprezentanti boljši od Turčije z rezultatom 84:79.
Foto: FIBA

Tekma s Turčijo je bila v prvem polčasu do zadnjih minut izenačena, čeprav je bila Slovenija ves čas v manjši prednosti, slovenski reprezentanti pa so se dobro borili z nekaterimi višjimi turškimi košarkarji. V zadnjih minutah prvega polčasa je Slovencem uspel delni izid 6:0 in na odmor so odšli z devetimi točkami prednosti (40:31). V drugem polčasu so slovenski košarkarji pogumno krenili s trojko Nejca Dizdareviča in prostim metom Jana Videta. Po dobrih dveh minutah se je zaiskrilo na igrišču, ko je po ukradeni žogi Jana Videta slednji krenil v protinapad na zabijanje, a je bil s strani turškega košarkarja grobo zaustavljen z nešportno napako. Strasti so se po tem dogodku nekoliko razvnele, nekateri turški košarkarji pa so tudi zapustili klop, zato so bili trije izključeni. Sledila je serija prostih metov, s katerimi je Slovenija povišala prednost, ki je v 25. minuti znašala celo 21 točk (56:35). Turki so še naprej igrali agresivno obrambo, predvsem sta večinoma kar dva košarkarja naenkrat pokrivala Jana Videta, ki pa je spretno podajal prostim soigralcem. Slovenija pa je tako vrsto obrambe znala kaznovati, saj je naša reprezentanca za tri točke metala solidnih 40%. V zadnji četrtini je zbranost Slovencem nekoliko popustila, saj so prehitro zaključevali nekatere napade, Turki pa so predvsem v zadnjih minutah s serijo zadetih metov za tri točke le omilila poraz, a zmaga Slovenije nikoli ni bila v nevarnosti. Prvi strelec naše reprezentance, Jan Vide, je danes dosegel 31 točk, ter zbral 8 skokov in 8 podaj, Peter Bandelj pa mu je sledil s 17 doseženimi točkami. Reprezentanca fantov do 16 let bo naslednjo tekmo odigrala v petek, 20. avgusta, ob 20.30 uri, ko se bo po robu postavila domačinom turnirja, reprezentanci Srbije.

CELOTNA STATISTIKA
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se