Nazaj

FIBA EP ŽU 18: Slovenija kljub današnjemu porazu osvojila prvo mesto v skupini D!

01
avg.
2021
  • Novice
  • Dekleta U18

Ljubljana/Sofija: Slovenska ženska reprezentanca do 18 let, ki je od 27. julija do 1. avgusta 2021 nastopala na drugem nivoju FIBA evropskega prvenstva v obliki challengerja, v bolgarskem glavnem mestu Sofiji, je zmagovalka skupine D! Kljub današnjemu porazu proti Ukrajini v tekmi, ki ni več odločala o osvojitvi 1. mesta v skupini, so varovanke selektorja Ernesta Novaka prikazale zvrhano mero borbenosti in s ponosom so predstavljale Slovenijo na tem tekmovanju.
Foto: FIBA

Slovenska reprezentanca je svojo zadnjo tekmo odigrala dobro prve tri četrtine, še posebej drugo, nato pa je v zadnji popustila ter tako zmago z rezultatom 63:57 prepustila Ukrajini. Selektor Novak je zelo enakomerno porazdelil igralne minute med vse reprezentantke, saj je vsaka igrala med 10 in 23 minut igralnega časa. Kljub porazu so Slovenke osvojile prvo mesto v skupini D in so že druga slovenska reprezentanca mlajših strostnih kategorij, ki se letos z evropskega prvenstva vrača z zmago v svoji skupini. Skozi celoten turnir pa se je izkazalo, da Slovenija pri dekletih v starostni kategoriji do 18 let spada v prvi nivo tekmovanja. Pri Slovenkah je bila danes najboljša strelka Hana Sambolić, ki je dosegla 13 točk, spet pa je bila skakalno razpoložena Zala Šrot, ki je šestim točkam dodala 11 skokov.

CELOTNA STATISTIKA

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se