Nazaj

FIBA EP ŽU 18: Slovenija v drugi tekmi skupine D premočna za Severno Makedonijo

28
jul.
2021
  • Novice
  • Dekleta U18

Ljubljana/Sofija: Slovenska ženska reprezentanca do 18 let, ki od 27. julija do 1. avgusta 2021 nastopa na drugem nivoju FIBA evropskega prvenstva v obliki challengerja v bolgarskem glavnem mestu Sofiji, je tudi v drugi tekmi z lahkoto visoko premagala svoje nasprotnice, tokrat je bila to reprezentanca Severne Makedonije, rezultat pa je bil tokrat 88:22 za Slovenke. Naslednjo tekmo bodo dekleta odigrala jutri, ko se bodo ob 13. uri po slovenskem času pomerile s Švicarkami.
Foto: FIBA

Slovenska reprezentanca je svojo drugo tekmo začela podobno kot včeraj proti Albaniji, poletno in zanesljivo. V prvi četrtini Severni Makedoniji niso dovolile niti ene točke (34:0)! S tem pa je bila tekma po prvi četrtini že odločena. Preostanek tekme je bil v znamenju Slovenk, ki so obrambni uspeh iz prve četrtine ponovile tudi v zadnji ter tekmo dobile s končnim rezultatom 88:22. Za našo reprezentanco, za katero so tudi danes nastopile prav vse igralke, je bila tokrat najboljša strelka Blaža Čeh, ki je dosegla 15 točk, statistično pa je bila z indeksom 28 najboljša Tiana Meglič Šteharnik, ki je 14 točkam dodala 10 skokov. Reprezentanca deklet do 18 let bo svojo naslednjo tekmo odigrala jutri, ko se bo ob 14. uri pomerila proti reprezentanci Švice.

CELOTNA STATISTIKA
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se