Nazaj

FIBA EP ŽU 18: Slovenija v prvi tekmi skupine D boljša od Albanije, uspehe slovenske košarke prepoznala tudi KK Cedevita Olimpija

27
jul.
2021
  • Novice
  • Dekleta U18

Ljubljana/Sofija: Slovenska ženska reprezentanca do 18 let, ki od 27. julija do 1. avgusta 2021 nastopa na drugem nivoju FIBA evropskega prvenstva v obliki challengerja v bolgarskem glavnem mestu Sofiji, je v prvi tekmi z lahkoto visoko premagala vrstnice iz Albanije, s končnim rezultatom 90:21. Naslednjo tekmo bodo dekleta odigrala jutri, ko se bodo ob 14. uri pomerile proti reprezentanci Severne Makedonije.
Uspehe moške članske reprezentance in mlajših reprezentančnih starostnih kategorij je prepoznala tudi KK Cedevita Olimpija.


Slovenska reprezentanca je svojo prvo tekmo v Sofiji, kjer v skupini D sodelujejo tudi Ukrajina, Bolgarija, Švica, Makedonija in Albanija odigrala prav proti slednji in tekmo brez težav dobila z visoko razliko. Mlade Albanke tehnično in taktično ter fizično niso na ravni naše reprezentance in tako visok poraz je postal logična posledica prej naštetega dejstva. Že po prvem polčasu so Slovenke vodile za kar 40 točk, nato pa so v preostanku tekme uigravale svoje taktične različice, ki jim bodo prišle prav na naslednjih tekmah. Končni rezultat tekme je bil 90:21. 

Za našo reprezentanco, kjer so danes nastopile prav vse igralke in si tudi dokaj enakomerno porazdelile igralne minute ter breme v napadu, je bila najboljša strelka Zala Šrot, ki je dosegla 12 točk in 9 skokov, z dvojnim dvojčkom pa se je izkazala Mia Žeks, ki je desetim točkam dodala 12 skokov. Reprezentanca deklet do 18 let bo svojo naslednjo tekmo odigrala jutri, ko se bo ob 14. uri pomerila proti reprezentanci Severne Makedonije. 

CELOTNA STATISTIKA

Ob trudu in uspehih moške članske reprezentance in mlajših starostnih reprezentančnih kategorij KK Cedevita Olimpija podprla razvoj slovenske košarke


Navdušenje nad zgodovinskim prebojem slovenske moške članske reprezentance na olimpijske igre in uspehom reprezentanc mlajših starostnih kategorij je KK Cedevita Olimpija pokazala tudi z donacijo Košarkarski zvezi Slovenije, ki bo namenjena razvoju mladih in nadarjenih igralcev ter trenerjev v Sloveniji.

»Običajno športni klubi od svoje zveze pričakujejo finančno podporo za svoje delovanje, mi pa smo se odločili Košarkarski zvezi Slovenije z donacijo, s katero želimo nagraditi delo igralcev in članov strokovnega štaba slovenske članske reprezentance ob zgodovinskem preboju na olimpijske igre, pomagati pri prepoznavanju mladih talentov in njihovemu razvoju, da bodo čez nekaj let polnili vrste slovenskih košarkarskih klubov in kakovost košarke, ki se igra doma, dvignili na še višjo raven. Na ta način bo tudi slovenska reprezentanca vedno obdržala svoje mesto med najboljšimi,« je ob tej gesti donacije 25.000 EUR dejal Davor Užbinec, direktor KK Cedevita Olimpija, ki se zaveda dejstva, da so uspehi vedno plod dolgotrajnega in zavzetega dela.

Košarkarska zveza Slovenija pri svojem delu veliko pozornosti posveča tudi projektom, namenjenim prepoznavanju potenciala in selekcioniranju med osnovnošolci.

»Cedeviti Olimpiji se zahvaljujemo za donirana sredstva, ki nam bodo omogočila v okviru projekta Igriva košarka povečati število terminov na osnovnih šolah in obnoviti dotrajano opremo. Prav tako bomo lahko v projektu regijsko selekcioniranje pri kategoriji U13 povečali število udeležencev, in jim s preglednimi treningi dali možnost, da pokažejo svoj talent in potencial. Tudi v naš nacionalni program bomo lahko vključili večje število košarkarjev in jim omogočili dodatne treninge izven klubov, ki jih s svojimi trenerji organizira Košarkarska zveza Slovenija,« se je nepričakovanih dodatnih sredstev razveselil predsednik Košarkarske zveze Slovenije, Matej Erjavec.


Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se