Nazaj

FOTO: Vse najboljše, Košarkarska zveza Slovenije

15
jan.
2020
  • Ostalo

Ljubljana – Košarkarska zveza Slovenije je na ljubljanskem taboru v družbi klubskih košarkarskih delavcev, poslovnih partnerjev in košarkarskih prijateljev praznovala 70. rojstni dan. Na sproščeni prireditvi, ki jo je povezoval ter za zabavo skrbel Klemen Slakonja, so bili gostje v rojstnodnevnih željah enotni. Košarkarski zvezi Slovenije so zaželeli vse najboljše in še na mnoga uspešna leta.

FOTOGALERIJA


Prijetno druženje na ljubljanskem Taboru, kjer je 15. januarja 1950 potekala tudi ustanovna skupščina KZS, je bilo uvod v praznovanje 70 let delovanja Košarkarske zveze Slovenije. V letu 2020 bosta namreč sledila še dva dogodka. Junija bomo pripravili posebno presenečenje in v Stožicah uživali v tekmi moške članske reprezentance, glavno praznovanje ob 70-letnici pa se bo odvilo jeseni, ko bo luč sveta ugledal film o nepozabni poti slovenske izbrane vrste na evropski prestol. 

Predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec je v svojem pozdravnem govoru izrazil zadovoljstvo, da zveza rojstni dan praznuje v krogu košarkarskih prijateljev in med drugim izpostavil: ''Najprej bi se rad zahvalil vsem nekdanjim in sedanjim sodelavcem Košarkarske zveze Slovenije. Vi ste tisti, ki ste omogočili, da naša zveza živi in deluje že 70 let. Namesto naštevanja preteklih pomembnih dogodkov in mejnikov v zgodovini Košarkarske zveze Slovenije, ki jih verjetno vsi dokaj dobro poznamo, se nam je zdelo bolje, da vam predstavimo, česa vse se bomo lotili v jubilejnem letu 2020. Pred nami je namreč veliko novih izzivov. V prvi vrsti se moramo še bolj povezati z našimi člani, torej s košarkarskimi klubi, ki so baza naše košarke. Prepričan sem, da lahko vsi akterji v slovenski klubski košarki s skupnimi napori naš šport naredimo še bolj priljubljen in prepoznaven. Drugi izziv pa je zagotoviti razmere, ki bodo omogočale doseganje čim boljših rezultatov naših reprezentanc.''

In na košarkarskem parketu moška reprezentanca že čez dober mesec dni začenja svojo pot branjenja naslova evropskih prvakov, junija bo #mojtim lovil premierni nastop na olimpijskih igrah, še prej bo enake sanje skušala uresničiti reprezentanca v košarki 3x3. Na košarkarskem zemljevidu je vse bolj cenjena ženska reprezentanca, ki bo že proti koncu leta skušala stopiti še stopnico višje na poti na tretje zaporedno evropsko prvenstvo, znova pa nas čaka razburljivo poletje z mlajšimi reprezentančnimi kategorijami.

Živahno pa bo tudi ob košarkarskih igriščih. Poleg že omenjenih dogodkov, ki bosta dodatno obeležila 70 let delovanja KZS, nas pri delovanju zveze in promociji slovenske košarke čaka kar nekaj dobrodošlih novosti.

Osvežena grafična podoba Košarkarske zveze Slovenije

Logotip Košarkarske zveze Slovenije združuje podobo košarkarske žoge in najvišjo točko v Sloveniji – Triglav ter tako izraža visoko kakovost tega športa v Sloveniji. V košarkarskem svetu je zelo prepoznaven, v letu 2020 pa je celostna grafična podoba KZS doživela nekaj osvežitev. Najbolj opazna je vsekakor ta, da je oranžno barvo zamenjala modra.

Modra barva predstavlja tako imenovan Blue Ribbon (modri trak), ki je simbol visoke kakovosti, saj so ga včasih nosili vitezi najvišjega viteškega reda. Hkrati pa predstavlja poenotenje s celotno podobo slovenskega športa. Lahko bi tudi dejali, da se je pred tem v logotipu "slovenskost" kazala samo s Triglavom v žogi, sedaj pa še z modro barvo, ki je poleg zelene, barva vseh slovenskih reprezentanc.Sicer pa se osveženi CGP KZS deli na štiri sklope, ki so:
a) Osnovno delovanje in ligaška tekmovanja – uporablja se osnovni logotip;
b) Reprezentančne selekcije – uporablja se logotip žoge s pripisom Slovenija;
c) Košarka 3x3 – uporablja se logotip 3x3;
d) KZS ''igrišče'' – logotip je namenjen projektom najmlajših starostnih kategorij;

Letošnji jubilej bo zaznamoval priložnostni logotip KZS 70 let. Logotip bo med drugim krasil košarkarske table, v izdelavi pa je tudi količinsko omejena serija posebne uradne košarkarske žoge.

Bogate vsebine na socialnih omrežjih

Tudi na področju podajanja informacij ljubiteljem košarke, Košarkarska zveza Slovenije sledi trendom in gre v korak s časom. Tako smo obudili spletne prenose košarkarskih tekem, prav tako pa se trudimo, da je poleg tradicionalnih medijev o košarki veliko govora tudi na socialnih omrežjih. Tu se bomo še bolj usmerili na sodelovanje s klubi ter s skupnimi močmi košarko naredili še bolj prepoznavno.

Za letošnje leto pripravljamo tudi posebno rubriko, v kateri vam bomo predstavili 70 tako ali drugače zanimivih dejstev povezanih s košarko. Za najbolj zveste ljubitelje košarke bo prav gotovo dobrodošla novost Viber skupnost KZS, kjer bodo člani našli veliko ekskluzivnih vsebin in tudi številnih presenečenj. S prvim presenečenjem, ki je med uporabniki aplikacije Viber zelo priljubljeno, bomo športne navdušence razveselili že prav kmalu.

PRIDRUŽI SE VIBER SKUPNOSTI KOŠARKARSKE ZVEZE SLOVENIJE

Priljubljeni Lipko v novi preobleki

Lipka smo spoznali leta 2013 kot maskoto EuroBasketa, največjega športnega dogodka v zgodovini samostojne Slovenije. Po koncu prvenstva je napredoval v maskoto Košarkarske zveze Slovenije. Igrivi in simpatični Lipko se najbolje znajde med navijači, najraje pa ima tiste, ki znajo glasno in športno navijati. Njegova naloga je z lipovim listom v laseh širiti skupne vrednote tekmovalnosti in spoštovanja, igre in druženja ter zdravega odnosa do narave, ki jo Slovenci širimo, kamor koli nas ponese pot. Vidite ga na vseh večjih dogodkih pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije, akcijah Igrive košarke v osnovnih šolah in drugih košarkarskih aktivnostih.V vseh teh letih je Lipko malce odrasel, a prepričani smo, da bo tudi v novi preobleki, za katero so poskrbeli v podjetju Tim Art, še vedno izjemno priljubljen. Pridobil je še več življenjskih in košarkarskih izkušenj, različnim priložnostim primerno pa se bo tudi stilsko prilagajal. Njegova primarna vloga ostaja nespremenjena. Še naprej bo skrbel za promocijo košarke ter zabaval mlado in staro.

Digitalni košarkarski zapisnik in spletni portal za licenciranje

Razvoj informacijske tehnologije je vedno hitrejši, čemur skušamo slediti tudi na Košarkarski zvezi Slovenije. Naše delovanje skušamo iz sezone v sezono izboljšati in s pomočjo novih rešitev informacijske tehnologije optimizirati naše procese delovanja, jih narediti še učinkovitejše in uporabnikom prijazne. Pred dvema letoma smo tako na Košarkarski zvezi Slovenije razvili spletni servis ter vzpostavili spletni portal, ki uspešno služi podpori poslovanja KZS. Obstoječi portal namreč zajema obdelavo podatkov in podporo pri delovanju na kar nekaj področjih.

V letošnjem letu pa smo začeli z intenzivno pripravo spletnega portala za licenciranje košarkarskih klubov ter digitalnega zapisnika. Tako bodo določene neizogibne birokratske zadeve precej olajšane in sami postopki veliko hitrejši.

Košarkarji in košarkarice v boj za nove kolajne

V sklopu praznovanja 70-letnice bo Košarkarska zveza Slovenije na enem izmed slavnostnih dogodkov podelila priznanja in nagrade za delo in prispevek slovenski košarki. Tako bo IO KZS v skladu s pravilnikom o priznanjih in nagradah KZS objavil razpis za podelitev le teh.Klubska košarkarska sezona se preveša v drugo polovico in kmalu se bodo začeli prvi boji za najvišja mesta, pokale in kolajne. Ekipe v vseh starostnih kategorijah se bodo od letos naprej borile za povsem nove lepotice, ki jih je, tako kot osveženi CGP, Lipka in v zadnjem letu vse vizualne materiale zveze, zasnoval mladi grafični oblikovalec Klemen Vodopivec. Izpod orodij celjskega podjetja Aureaart, ki s KZS uspešno sodeluje že vrsto let, je že prišel vzorčni primerek. Slednjega je za 50 let neprekinjenega sodelovanja s košarkarsko zvezo prejel Andrej Kobilica.

Vsekakor je pred nami leto in obdobje, ki se ga vsi zelo veselimo. Košarkarska zveza Slovenije, vse najboljše in še na mnoga uspešna leta.


Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se