Nazaj

Fantje do 18 let odlični četrti na evropskem prvenstvu

07
avg.
2022
  • Fantje U18

Ljubljana – Mladi slovenski košarkarji do 18 leta starosti so na evropskem prvenstvu v turškem Izmirju osvojili odlično četrto mesto ter si hkrati priigrali nastop na svetovnem prvenstvu do 19 let, ki bo prihodnje leto potekalo na Madžarskem. V tekmi za bronasto odličje so po izjemnem boju za vsako žogo morali priznati premoč Srbiji, ki je zmagala s 70:67.

EVROPSKO PRVENSTVO FANTOV DO 18 LET

Tekma za tretje mesto
SLOVENIJA : SRBIJA 67:70 (16:13, 18:19, 20:20, 13:18)

Strelci za Slovenijo: Osojnik 2, Todorović 7, Zemljić 15 (9 skokov in 5 podaj), Čabrilo, Samar, Zulić 16, Lampret 7, Škorjanc, Mivšek 6, Kočevar 2, Petrovič 9, Belko 3.

STATISTIKA TEKME
PODSTRAN REPREZENTANCE FANTOV DO 18 LET
SPLETNA STRAN EVROPSKEGA PRVENSTVA FANTOV DO 18 LET

Tudi v tekmi za tretje mesto na evropskem prvenstvu se mladi Slovenci niso mogli izogniti pravi košarkarski drami. Žal se dvoboj ni izšel s srečnim slovenskim koncem in reprezentanca Srbije se je z zmago 70:67 veselila bronastega odličja. Tekma je bila zelo izenačena, odločitev o zmagovalcu pa je padla šele v zadnji četrtini. Slabe tri minute pred koncem so si srbski košarkarji priigrali deset točk prednosti (57:67), a so jih bojeviti Slovenci ujeli in spremljali smo izjemno razburljive zadnje sekunde. Ob zaostanku 67:70 šest sekund do konca se je slovenska izbrana vrsta podala v zadnji napad, a je trojka za podaljšek končala na obroču in slavje Srbije se je začelo. Kljub porazu so Slovenci s predstavami navdušili košarkarsko javnost in s to generacijo še naprej ostajajo v ožjem evropskem vrhu. Novo priložnost za dokazovanje bodo imeli že na svetovnem prvenstvu prihodnje leto.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se