Nazaj

Finalni turnir 17. Pokala Spar: Krka proti Šenčurju, Sixt z Olimpijo

31
jan.
2018
  • Pokal Spar

Ljubljana - Na sedežu podjetja SPAR Slovenija so danes izžrebali polfinalne pare 17. Pokala Spar. V prvem polfinalu se bosta pomerila Krka in Šenčur GGD, v drugem pa Sixt Primorska in Petrol Olimpija. Finalni turnir Pokala Spar bo 16. in 18. februarja potekal v Hali Tivoli. Pred žrebom sta Spar Slovenija in KZS sklenila tudi novo pogodbo o sodelovanju.

FINALNI TURNIR 17. POKALA SPAR:

Finalni turnir slovenskega pokalnega tekmovanja bo tretjič v svoji zgodovini potekal v ljubljanski Hali Tivoli. Omenjena dvorana je prvi finalni turnir gostila v sezoni 1998/99, drugega pa predpreteklo sezono.

Na finalni turnir 17. Pokala Spar so se uvrstile ekipe Krke, Petrola Olimpije, Sixt Primorske in Šenčurja GGD. Novomeščani so v četrtfinalu premagali Zlatorog, Olimpija je bila boljša od Heliosa, Primorci pa so izločili Hopse. Nekoliko daljšo pot do polfinala pa so prehodili Gorenjci. Šenčurjani so svojo pot začeli v tretjem krogu, v katerem so izločili Novo Gorico mladi. V četrtem krogu so bili uspešnejši od Brinox Medvod, v petem krogu pa izločili Šentjur. V četrtfinalu so zanesljivo odpravili še Rogaško in se uvrstili na finalni turnir četverice.

V prvem polfinalu, 16. februarja ob 18.00 se bo Krka pomerila s Šenčurjem Gorenjsko gradbeno družbo, dve uri in pol kasneje pa se bo Sixt Primorska srečala s Petrol Olimpijo.

Vsa srečanja finalnega turnirja 17. Pokala Spar si boste lahko ogledali v prenosu na Šport TV. 

POSNETEK ŽREBA IN NOVINARSKE KONFERENCE
FOTOGALERIJA

Kraj: Hala Tivoli

Polfinale 1:
Petek, 16. februar, ob 18.00:
KRKA : ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA

Komentar predstavnikov klubov po žrebu:

Miro Župevec, direktor KK Krka:
"Nobeden od nasprotnikov ni lahek. Na tekmah v tej sezoni smo se pogosto srečevali, vsi smo kdaj zmagali in izgubili. Vse je možno, naš cilj pa je tako kot vedno zmagati in osvojiti Pokal Spar."

Aleš Puhar, podpredsednik KK Šenčur Gorenjska gradbena družba:
"Glede na to, da smo mi edina od teh štirih ekip v Pokalu Spar, ki je v tekmovanju od prvega žreba naprej, moram najprej čestitati igralcem in strokovnemu štabu za uvrstitev na finalni turnir. Upam, da do tekme s Krko ne bo kakšnih novih bolezni in poškodb. Tekmo bomo odigrali po najboljših možnih močeh, na koncu pa bomo videli kakšen bo razplet."

Polfinale 2:
Petek, 16. februar, ob 20.30:
SIXT PRIMORSKA : PETROL OLIMPIJA

Komentar predstavnikov klubov po žrebu:

Matej Avanzo, direktor KK Sixt Primorska:
"Rad bi čestital naši ekipi, da se je prvič v zgodovini uvrstila na prestižni zaključni turnir Pokala Spar. Glede na to, da je to za nas prvi tak izziv in smo sorazmeroma nov klub, si ne zastavljamo nekih ultimativnih ciljev. Logično pa je, da nobena ekipa ne gre v takšno tekmovanje z željo, da ne bi postala končni zmagovalec. Mi bomo naredili vse, da zagrenimo življenje kolegu Liscu in da se mu bo po koncu polfinala težko rokovati z direktorjem Spar Slovenija."

Roman Lisac, direktor KK Petrol Olimpija:
"Olimpija gre na zaključni turnir v vlogi favorita, tudi naš sponzor si je zamislil cilj, da v poštev pride le zmaga. Mislim, da ima gospod Mervič pravico komentirati dogajanje okoli košarke, saj je že veliko let s Sparom del tega, tako v dobrem kot slabem tako pri Košarkarski zvezi kot pri Petrolu Olimpiji. Rad bi opomnil trenerja Sixt Primorske, da njegova ekipa nastopa v tekmovanju manj in da bomo mi do konca sezone odigrali okoli sto tekem. Naš klub ima zaradi prenatrpanega ritma številne težave in smo praktično brez treningov."

Finale:
Nedelja, 18. februar, ob 16.30


MINI POKAL SPAR:

Prenos finala in tekme za 3. mesto Mini Pokala Spar bo moč spremljati v spletnem prenosu na kzs.si.

Polfinalna para:
KRKA BELI : PETROL OLIMPIJA A (tekmi 30. januar in 2. februar)
HELIOS SUNS A : LJUBLJANA (tekmi 3. in 7. februar)

Kraj: Hala Tivoli

Tekma za 3. mesto:
Nedelja, 18. februar, ob 12.00

Finale:
Nedelja, 18. februar, ob 13.30


DOZDAJŠNJI ZMAGOVALCI POKALA SPAR/POKAL SLOVENIJE:

20x PETROL OLIMPIJA (1992, 1993, 1994, 1995, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2005, 2006, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2017)
3x KRKA (2014, 2015, 2016)
1x HOPSI POLZELA (1996)
1 x ZLATOROG (2004)
1 x HELIOS DOMŽALE (2007)


Tik pred žrebom tekmovalnih parov sta novo pogodbo o sodelovanju sklenila podjetje Spar Slovenija in Košarkarska zveza Slovenije. Za javni podpis sta poskrbela generalni direktor podjetja Spar Slovenija mag. Igor Mervič in predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec.

Mag. Igor Mervič, direktor podjetja SPAR Slovenija:
"Sodelovanje med Košarkarsko zvezo Slovenije in podjetjem SPAR Slovenija je postalo polnoletno. Da smo odrasli kažejo tudi uspehi naših košarkarjev in KZS-ja. Z velikim veseljem zato tudi letos podaljšujemo sodelovanje s KZS-jem in slovenskimi košarkarskimi reprezentancami. Nikakor ne smemo zaspati na uspehih temveč delati še boljše, da bo košarka tudi v prihodnosti združevala vso Slovenijo. Naslednja priložnost je že Pokal SPAR, ki vsako leto pripravi odlično navijaško vzdušje in skoraj praviloma na parketu prinaša tudi presenečenja. Letos je polovična možnost, da bo pokalni zmagovalec moštvo, ki doslej še ni zmagalo v slovenskem pokalu. Pričakujem, da bo to privabilo veliko navijačev in že se veselim, da znova razglasimo pokalnega zmagovalca."

Matej Erjavec, predsednik Košarkarske zveze Slovenije:
"SPAR ima posebno mesto v slovenski košarki. Že samo ime pokala pove veliko, še več pa dejanska podpora in vztrajnost ter zaupanje, ki ga Spar Slovenija že vrsto let izkazuje KZS-ju. Zato sem navdušen nad novim podaljšanjem sponzorstva. Tako na reprezentančni kot klubski ravni nas čakajo številne preizkušnje, ki pa jih je lažje premagati s podporo sponzorjev, kot je Spar. Glede na trenutni položaj v prvenstvu si lahko obetamo zelo zanimiv zaključni turnir pokala, kar je za priljubljenost košarke zelo pomembno." 


Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se