Nazaj

Igriva košarka ruši rekorde in postavlja mejnike

18
nov.
2022
  • Projekti

Ljubljana – September in oktober sta v koledarju Košarkarske zveze Slovenije ter številnih klubov že vrsto let rezervirana za projekt Igrive košarke. Slednja je pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije zaživela leta 2008 z namenom približanja košarke otrokom v prvi triadi osnovne šole in najstarejšim vrtčevskim otrokom. Igriva košarka je letos znova navdušila nadobudne športnike in športnice. Ter s tem nadaljevala s svojim poslanstvom in obenem rušila rekorde in postavila nove mejnike.

V dveh mesecih so se namreč aktivnosti odvile v kar 82 slovenskih krajih. Ekipa animatorjev Igrive košarke ter priljubljena maskota Lipko so obiskali 112 osnovnih šol in vrtcev in pri tem sodelovali s 64 košarkarskimi klubi. Vadbe se je udeležilo približno 23.500 otrok, animatorjem pa je pri izvedbi pomagalo tudi 896 učiteljic oziroma učiteljev in 280 klubskih trenerjev. V vseh letih se je z Igrivo košarko poigralo že krepko prek 250.000 otrok po vsej Sloveniji.

Odziv otrok ter ostalih sodelujočih je vselej odličen, saj se je Igriva košarka izkazala za izjemno atraktiven projekt, katerega zaščitni znak je po domačem EuroBasketu 2013 postala tudi priljubljena maskota Lipko. Z igrivim košarkarskim projektom je košarka približana starostni skupini, ki se je v preteklosti težje ukvarjala in spoznavala s to športno panogo na njej prijazen način. Zaradi številnih omejitev, ki so se pojavljale v praksi (višina košev, velikost žog, zahtevnost pravil, ...), se zanimive aktivnosti izvajajo z ustreznimi športnimi rekviziti.

VEČ O PROJEKTU IGRIVA KOŠARKA

Košarkarska zveza Slovenije si je s projektom Igrive košarke zastavila različne cilje, osrednja tema pa je predstavitev projekta, animacija in spoznavanje košarke na igriv, zabaven način ter popularizacija športa kot takega. Velja omeniti, da je Igriva košarka prepoznavna tudi v tujini, saj jo FIBA redno uvršča v programe MiniBasketball konvencij.

V zadnjih letih se je projekt Igrive košarke vključil tudi v različne javne prireditve, kot so športni festivali, košarka 3x3, košarkarski tabori ter raznorazne aktivnosti v sodelovanju s košarkarskimi klubi, društvi, občinami, šolami in vrtci. S svojim poslanstvom bo Igriva košarka nadaljevala tudi v prihodnjem letu.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se